Καραμανλικός προβληματισμός για τους ‘Παραιτηθείτε’ και τη διεύρυνση της ΝΔ

Καραμανλικός προβληματισμός για τους ‘Παραιτηθείτε’ και τη διεύρυνση της ΝΔ
Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας την Τρίτη 1 Μαρτίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Τι είπε σε κομματική εκδήλωση στη Νέα Σμύρνη ο βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής

Παρέμβαση για το θέμα των σημερινών συλλαλητηρίων των «Παραιτηθείτε» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τα οποία έχουν προκαλέσει σφοδρή σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ έκανε ο βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής μιλώντας μάλιστα σε κομματικό ακροατήριο.

Ο κ. Καραμανλής αφού τάχθηκε υπέρ του δημοκρατικού δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης των απόψεων των πολιτών με ειρηνικό και συντεταγμένο τρόπο τόνισε με νόημα: «αυτά τα δικαιώματα των πολιτών τα σεβόμαστε και τα υπερασπιζόμαστε. Αλλά δεν τα καπελώνουμε και δεν τα καπηλευόμαστε» προσθέτοντας μάλιστα ότι «είναι δικαίωμα των πολιτών να διαμαρτύρονται αν θέλουν στους δρόμους και τις πλατείες. Και υποχρέωση δική μας να κάνουμε την αντιπολίτευσή μας στη Βουλή και όπου επιτάσσουν οι θεσμοί».

Μάλιστα ο Κώστας Καραμανλής έθεσε και μια ακόμα διάσταση λέγοντας ότι «υπάρχει ένα κομμάτι της κοινωνίας που δεν ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, δεν υποστηρίζει τον Τσίπρα, αντιλαμβάνεται την πολιτική εξαπάτηση, αλλά δηλώνει ότι δεν θέλει εκλογές, και δεν επιθυμεί να συμμετάσχει στην εκδήλωση ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ αύριο» συμπληρώνοντας ότι «σε μια ευρωπαϊκή χώρα, η αντιπολίτευση δεν πρέπει να κάνει πολιτική στα πεζοδρόμια. Αυτό, άλλωστε, το έχουμε πληρώσει ακριβά. Σε μια ευρωπαϊκή χώρα, η αντιπολίτευση υπερασπίζεται την αρχή της φιλελεύθερης δημοκρατίας όπου υπερισχύουν το Σύνταγμα και οι νόμοι και όχι το ακατέργαστο θυμικό του μαινόμενου πλήθους».

Κατέληξε μάλιστα λέγοντας ότι «αυτό, άλλωστε, κάνει συστηματικά και με αξιοπιστία ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ. Η εκτόνωση του δικαιολογημένου θυμού είναι αναγκαία, είναι εξυγιαντική (όταν γίνεται ειρηνικά, νόμιμα και συντεταγμένα).   Αλλά ας μείνει μακριά από κόμματα.  Με αυτόν τον τρόπο είναι και πιο αυθεντική», κάτι που ερμηνεύεται και ως διαφοροποίηση από άλλα στελέχη της ΝΔ προεξάρχοντος του Άδωνι Γεωργιάδη που δημοσίως έχει δηλώσει ότι θα συμμετέχει ως πολίτης στη συγκέντρωση των «Παραιτηθείτε».

Στο πλαίσιο αυτό ο Κώστας Καραμανλής υποστήριξε ότι αυτό που διαφοροποιεί τη ΝΔ από το ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση είναι η «διάκριση μεταξύ πεζοδρομίου και νομιμότητας» απαντώντας στο ρητορικό ερώτημα που έθεσε ο ίδιος «γιατί εμείς δεν πρέπει να αντιδρούμε στις πλατείες και τα πεζοδρόμια με την ίδια ορμή που το έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και η παρέα του;»

Η πραγματική διεύρυνση δεν βρίσκεται στους παλιούς πολιτικούς, αλλά στους νέους πολίτες

Σε ότι αφορά τη ανάγκη διεύρυνσης της ΝΔ ο Κώστας Καραμανλής ανέφερε ότι θα χρειαστεί συστράτευση δυνάμεων γιατί όπως είπε «είναι πέρα από τα όρια ενός κόμματος όλοι αυτοί που ασφυκτιούν με τη σημερινή κατάσταση και αναζητούν μια υγιή, σύγχρονη, πατριωτική δύναμη με ευρωπαϊκό προσανατολισμό για να τους εκφράσει».

Ωστόσο έκανε διάκριση ανάμεσα σε «πολιτικά πρόσωπα με γνωστά ονόματα που προέρχονται από άλλους χώρους και ακούγονται όλο και περισσότερο» σημειώνοντας ότι «υπάρχουν και χρήσιμα στελέχη που έχουν να δώσουν πολλά, αλλά υπάρχουν και φθαρμένα υλικά στα οποία δεν θα επένδυα για ένα καλύτερο αύριο. Σε κάθε περίπτωση, με όποιον ειλικρινά πιστεύει ότι η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποτελούν τη μόνη λύση για τον τόπο, είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε αν και πώς θα μπορούσε να βοηθήσει».

Υπογράμμισε μάλιστα ότι «το σημαντικότερο, όμως, που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι άλλο: Ότι η πραγματική διεύρυνση δεν στηρίζεται στο να έρθουν στην παράταξη μερικοί παλιοί πολιτικοί, αλλά πολλοί νέοι πολίτες. Αυτό πρέπει να κάνουμε και αυτό κάνουμε μέρα με τη μέρα. Όλοι μας. Πασχίζουμε για να φέρουμε νέους πολίτες, νέα πρόσωπα, κοντά μας».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα