Καραμανλής: Η συμφωνία για το Σκοπιανό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το Βουκουρέστι

Καραμανλής: Η συμφωνία για το Σκοπιανό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το Βουκουρέστι
Ο βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής Eurokinissi

Ο βουλευτής Σερρών, τομεάρχης Υποδομών της ΝΔ, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υπογράφει και εθνικό μνημόνιο. "Το Βουκουρέστι έλεγε πρώτα λύση και μετά ένταξη, καθώς και συμφωνία έναντι όλων", επισήμανε και τόνισε πως "Καραμανλής, Ντόρα και Μεϊμαράκης δε λύγισαν"

Το μήνυμα πως δε χωρεί καμία σύγκριση της σημερινής συμφωνίας για το Σκοπιανό με το κεκτημένο του Βουκουρεστίου έστειλε ο τομεάρχης Υποδομών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών και εξάδελφος του πρώην πρωθυπουργού, Κώστας Καραμανλής.

“Οφείλω ως Μακεδόνας βουλευτής να καταθέσω τις αποψεις μου χωρίς λαϊκισμούς και υπερβολές, αλλά με συναισθηση της κρισιμότητας των ημερών. Εάν φέρνατε μία εθνικά επωφελή λύση θα ήμουν από τους πρώτους που θα το αναγνώριζαν, Φέρνετε όμως μία συμφωνία κακή και εθνικά επικίνδυνη” είπε και απαρίθμησε τρεις λογους για αυτό:

“1.Γιατί στην πράξη δέχεστε όχι σύνθετη αλλά διπλή ονομασία.

2.Γιατί αναγνωρίζετε πως υπάρχουν δήθεν «μακεδονική» γλώσσα και δήθεν «μακεδονική» εθνότητα.

3.Γιατί ανοίγει με το καλημέρα διάπλατα την πόρτα ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, δημιουργώντας μάλιστα και τετελεσμένο.

Με την πολιτική σας ενισχύετε τον πιο σοβαρό κι επικίνδυνο αλυτρωτισμό, τον αλυτρωτισμό του Ίλιντεν. Τους δίνετε γλώσσα, εθνότητα και υπηκοότητα.”

“Για πρώτη φορά αναγνωρίζει ελληνική κυβέρνηση μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα. Να κλείσουμε το παραμύθι περί αναγνώρισης της μακεδονικής γλώσσας το 1977. Η Ελλάδα σε εκείνη τη διασκεψη δεν αναγνώρισε μακεδονική γλώσσα” προσθεσε, απαντώντας στις κατηγορίες εναντίον της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Καραμανλη, και χαρακτήρισε αδιανόητο η ελληνική κυβέρνηση να επικαλείται τα επιχειρήματα των Σκοπιων.

“Στην πράξη υπογράφετε διπλή ονομασία. Η συμφωνία αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το κεκτημένο του Βουκουρεστίου που ήταν πρώτα λύση και μετά ένταξη”, τόνισε ο βουλευτής Σερρών ερχόμενος να υπερθεματίσει στη διαρροή του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού.

“Επειδή συγκρίνετε με το Βουκουρέστι, το Βουκουρέστι έλεγε πρώτα λύση και μετά ένταξη και συμφωνία έναντι όλων. Εσεις αυτά τα δύο τα έχετε χαρίσει. Τους χαρίζετε και τη μακεδονική εθνότητα. Στο Βουκουρέστι η ελληνική κυβέρνηση έδειξε τι θα πει εξωτερική πολιτική με σθένος. Δε λύγισε ουτε ο Κώστας Καραμανλής, ουτε η Ντόρα Μπακογιάννη, ούτε η Βαγγέλης Μεϊμαράκης στις πιέσεις των ξένων όπως κάνετε εσείς σήμερα” πρόσθεσε και κατέληξε:

“Μην κατηγορείτε λοιπον τους άλλους για τη δική σας αποτυχία. Δε θα διχάσετε τη ΝΔ. Στη ΝΔ είμαστε ένα. Βάζουμε εθνικές γραμμές και τις υπηρετούμε. Ολοι εμείς υπηρετούμε την απαράβατη γραμμή που εφάρμοσε πρώτος ο Κωνσταντίνος Καραμανλής: Το εθνικό πάνω από το προσωπικό συμφέρον. Δεν υπογράφετε μονο οικονομικά μνημόνια, αλλα και εθνικά μνημόνια.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα