Καραμανλής: Ο Καμμένος είναι καραμανλικός α λα καρτ

Καραμανλής: Ο Καμμένος είναι καραμανλικός α λα καρτ
Discussion regarding the upcoming multi - draft bill, at the plenary hall of the Greek parliament, on Oct. 16, 2015 / , , 16 , 2015 Alexandros Michailidis / SOOC

Ο τομεάρχης Υποδομών της ΝΔ, βουλευτής Σερρών, έβαλε φρένο στην προσπάθεια του προέδρου των ΑΝΕΛ να εμφανίσει εαυτόν ως εκπρόσωπο του καραμανλισμού, ενώ κράτησε σαφείς αποστάσεις από τις δηλώσεις Μεϊμαράκη. Ευθύνες και στους δανειστές και κυρίως στη Γερμανία, για το ότι "δεν έχουμε βγει από το ζουρλομανδύα του μνημονίου"

Φρένο στην προσπάθεια του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνου Καμμένου να εμφανίσει εαυτόν ως δήθεν εκφραστή του καραμανλισμού έβαλε ο τομεάρχης Υποδομών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής, ενώ ταυτόχρονα κράτησε σαφείς αποστάσεις από τις δηλώσεις του πρώην προέδρου του κόμματος, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Ο κ.Καραμανλής μιλώντας στα Παραπολιτικά FM δήλωσε ότι δε θεωρεί πως υπάρχει ζήτημα ομάδων στη ΝΔ. “Πριν από σχεδόν ένα χρόνο εκλέξαμε μετά από μια επώδυνη εσωκομματική διαδικασία αρχηγό του κόμματος τον κ. Μητσοτάκη και αυτή τη στιγμή είμαστε όλοι ενωμένοι, με ένα μέτωπο αρραγές κατά της χειρότερη κυβέρνησης της μεταπολίτευσης. Θα μου επιτρέψετε να μην μπω σε μια λογική «Μητσοτακικών» – «Καραμανλικών». Όλοι όσοι ανήκουμε στο κόμμα της Ν.Δ. πιστεύουμε στο καταστατικό και τις ιδρυτικές αρχές της παράταξης και του ιδρυτή μας. Σήμερα είμαστε όλοι ενωμένοι υπό την ηγεσία του κόμματος για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα αδιέξοδα”, είπε.

“Βλέπω τώρα τελευταία διάφορους εκτός Ν.Δ. να παριστάνουν τους αυτόκλητους υπερασπιστές του Καραμανλισμού και οι περισσότεροι το κάνουν απλά για να αλιεύσουν ψήφους”, σχολίασε ο κ.Καραμανλής, προσθέτοντας με νόημα: “Ο κ. Καμμένος – λυπάμαι που το λέω είναι «Καραμανλικός ευκαιρίας», είναι Καραμανλικός  a la cart.”

Ο τομεάρχης Υποδομών υπενθύμισε ότι: “Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έβαζε το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό συμφέρον, χωρίς μεγάλα λόγια και χωρίς λαϊκισμούς. Αν κάτι σημαίνει να πιστεύεις στις αρχές αυτές σημαίνει να πιστεύεις στη δωρικότητα, στο μέτρο και τη σοβαρότητα” και πρόσθεσε: “Λυπάμαι, αλλά ο αρχηγός των ΑΝ.ΕΛ. απέχει από αυτές τις αρχές! Και με τον κ. Τσίπρα και με τον Καραμανλή δεν γίνεται! Δεν μπορούμε να είμαστε εκτός ΝΔ και ταυτόχρονα να παριστάνουμε τους Καραμανλισμού. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα.”

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Μεϊμαράκη πως είναι τσάμπα μαγκιά η καταψήφιση των μέτρων από τη ΝΔ, ο κ.Καραμανλης υποστήριξε: “Άλλο είναι το 2015 και άλλο το 2017. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πολύ καλά έκανε η ΝΔ και ψήφισε υπέρ το 2015 όπως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι δεν έχουμε κανένα λόγο να ψηφίσουμε τα μέτρα που φέρνει ο κ. Τσίπρας το 2017.”

Χαρακτήρισε κεφάλαιο για τη ΝΔ τον κ.Μεϊμαράκη, αλλά πρόσθεσε: “Όλοι όμως στη ΝΔ πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι σε τόσο σοβαρές καταστάσεις οφείλουμε να τηρούμε σοβαρή στάση. Να ζυγίζουμε την κάθε λέξη μας και να μετράμε καλά και τις αποφάσεις και τις πράξεις μας.”

Είπε επίσης ότι: “Η Ν.Δ. υπό την ηγεσία του κου Μεϊμαράκη ψήφισε το 2015 για να μην εκτροχιαστεί και βγει η Ελλάδα εκτός ευρωπαϊκών θεσμών. Εμείς δεν συμμετείχαμε στη διαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου. Δεν ψηφίσαμε τα μέτρα που έρχονται σήμερα, αλλά την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη. Υπάρχουν αυτοί που πιστεύουν ότι υπάρχει χώρος για μια Ελλάδα εκτός Ευρώπης, εμείς αυτό δεν το πιστεύουμε και θεωρούμε ότι πρέπει να πάρουμε όλες τις δύσκολες αποφάσεις.

 Η Ν.Δ. έχει αποδείξει ιστορικά ότι ξέρει να λέει τα μεγάλα ναι και τα μεγάλα όχι. Και αν θέλετε να σας πω ήταν δική μας η ευθύνη που όλα αυτά τα χρόνια δεν προσέξαμε τα δημοσιονομικά μας και αναγκαστήκαμε να μπούμε στο ζουρλομανδύα του μνημονίου, από την άλλη όμως έχουν τεράστια ευθύνη και οι ξένοι για την πολιτική τους.” 

Ο τομεάρχης Υποδομών παραδέχθηκε ότι πράγματι η χώρα μετά τη δεκαετία του ’80 και μετά την είσοδο στην Ε.Ε. δεν εκμεταλλεύτηκε όλες τις ευκαιρίες τις οποίες μπορούσε να εκμεταλλευτεί, αλλά πρόσθεσε: “Αυτή, όμως, η προσπάθεια να ρίξουμε όλες τις ευθύνες στην περίοδο Καραμανλή δεν έχει καμία βάση και καμία λογική.” Όπως υπενθύμισε: “Το 2008 χτύπησε τη χώρα μας μια πρωτοφανή κρίση, ο Κ. Καραμανλής βγήκε από τον Φεβρουάριο  του 2009 και ζητούσε συναίνεση με τον κ. Παπανδρέου και μετά πήγε σε εκλογές και είπε την απόλυτη αλήθεια στον ελληνικό λαό.” Σημείωσε επίσης: “Στο δημοψήφισμα ο Καραμανλής πήρε θέση ξεκάθαρη. Όταν ο Κ. Καραμανλής έπρεπε να πει κάτι, το είπε. Θυμηθείτε τη φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή «όταν όλοι οι άλλοι μιλούν, κάποιοι πρέπει να σιωπούν». Οι παρεμβάσεις ενός πρώην πρωθυπουργού, όχι μόνο του Κ. Καραμανλή οποιουδήποτε πρώην πρωθυπουργού, πρέπει να είναι μετρημένες και πολύ σοβαρές.”

Ο κ.Καραμανλής ξεκαθάρισε επίσης ότι: “Εμείς δεν πιστεύουμε στην Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων” και απέδωσε ευθύνες και στους δανειστές για τη σημερινή κατάσταση .

“Είμαστε η μόνη χώρα που δεν έχουμε βγει από το ζουρλομανδία του μνημονίου και για αυτό υπάρχουν ευθύνες και στο εξωτερικό, αλλά και στο εσωτερικό της χώρας. Βλέπουμε μια Ευρώπη που γερμανοποιείται, μια Ευρώπη που αντί να λειτουργεί με συναίνεση και με συνοχή, λειτουργεί μόνο με δημοσιονομικά κριτήρια. Η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι κρίσιμο, περνάει μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις στη μεταπολεμική περίοδο και εκ των πραγμάτων εμείς πρέπει να καταλάβουμε τα πολλά θετικά που συνεπάγεται η συμμετοχή μας στον σκληρό πυρήνα της Ε.Ε., αλλά να έχουμε και το θάρρος να ασκήσουμε σοβαρή κροτική στην Ευρώπη και την πολιτική της Γερμανίας, η οποία οδηγεί σε αδιέξοδο την Ε.Ε”, ανέφερε.

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα