Καραμανλής: Ο Τσίπρας φτιάχνει νέους εργολάβους των media

Reception for the 42nd anniversary of the restoration of Democracy in the garden of the Presidential Palace, in Athens, on July 24, 2016 /     42           ,  ,  24 , 2016
Reception for the 42nd anniversary of the restoration of Democracy in the garden of the Presidential Palace, in Athens, on July 24, 2016 / 42 , , 24 , 2016 SOOC

Ο βουλευτής Σερρών δηλώνει ότι ο Καραμανλής και η ΝΔ τα έβαλαν με τη διαπλοκή, ενώ ο Τσίπρας τη θεσμοθετεί. Τι είπε για την Τράπεζα Αττικής

«Ο Καραμανλής και η ΝΔ τα έβαλαν με τους εργολάβους των media. Σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας φτιάχνει νέους εργολάβους στο χώρο». Με την επισήμανση αυτή ο βουλευτής Σερρών και Τομεάρχης Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κώστας Καραμανλής τοποθετήθηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA 989 και τη δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Καραμανλής ανέφερε πως «του κ.Τσίπρα του αρέσει να κολακεύει τον εαυτό του συγκρίνοντάς τον με τον τέως πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή... Η αλήθεια, όμως, είναι ότι ο Κώστας Καραμανλής και η Νέα Δημοκρατία το 2006 τα έβαλαν με τους εργολάβους των media. Σήμερα, ο Τσίπρας φτιάχνει νέους εργολάβους των media. Είναι σαφές λοιπόν πως ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ για τις τηλεοπτικές άδειες δεν καταργεί τη διαπλοκή, αλλά αντιθέτως τη θεσμοθετεί. Ας είμαστε λοιπόν ρεαλιστές. Η διαδικασία αδειοδότησης που ακολουθήθηκε είναι συνταγματικά διάτρητη».

Ο βουλευτής Σερρών πρόσθεσε πως τα προβλήματα του χώρου των ΜΜΕ πρέπει επιτέλους να αντιμετωπιστούν διακομματικά και με μια ελάχιστη συναίνεση αναφέροντας ότι η Νέα Δημοκρατία πάντα έδειχνε το δρόμο της συναίνεσης και της συνεννόησης.

«Προσωπική μου άποψη είναι ότι τα κανάλια δεν πρέπει να είναι μόνο τέσσερα. Όμως, δεν αποτελεί αρμοδιότητα ούτε δική μου, ούτε του κ.Παππά, ούτε του κ. Σπίρτζη, ούτε κανενός άλλου πολιτικού να αποφασίσουμε για τον αν οι άδειες θα πρέπει να είναι τέσσερις ή δεκατέσσερις ή 24. Γι’ αυτό υπάρχει το ΕΣΡ, μια ανεξάρτητη αρχή, την οποία η κυβέρνηση αποφάσισε να παρακάμψει. Οι Ανεξάρτητες Αρχές αποτελούν τα θεσμικά αντίβαρα ως προς την εκτελεστική εξουσία. Εμείς ως ΝΔ έχουμε εδώ και καιρό επισημάνει ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υποβαθμίζει διαρκώς τις ανεξάρτητες αρχές».

Τοποθετούμενος τέλος για το θέμα της Τράπεζας Αττικής ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι το κόμμα του είχε αναδείξει το πρόβλημα εδώ και μήνες. «Είναι μια αμαρτωλή ιστορία. Εδώ βλέπουμε το απόλυτο Βατερλώ της κυβέρνησης. Αδειοδότηση καναλιών και Τράπεζα Αττικής είναι δύο θέματα που βλέπουμε να ενώνονται».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τηλεοπτικές άδειες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Φάμελλος: Κανάλια και αντιπολίτευση φτιάχνουν ‘συμβόλαιο’ για δωρεάν άδειες

SHARE:

24Media Network