Κασσελάκης από Χανιά: Η μοίρα των Ελλήνων δεν είναι δεδομένη

Διαβάζεται σε 2'
Ο Στέφανος Κασσελάκης
Ο Στέφανος Κασσελάκης EUROKINISSI

«Πάμε να φτιάξουμε το σπίτι μας» είπε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ανοιχτή πολιτική ομιλία που πραγματοποίησε στα Χανιά κλείνοντας την πρώτη ημέρα περιοδείας του στην Κρήτη.

Ανοιχτή πολιτική ομιλία πραγματοποίησε στην οδό Μουσούρων, στα Χανιά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, κλείνοντας την πρώτη ημέρα της περιοδείας του στην Κρήτη.

“Είναι τεράστια χαρά να είμαι στον τόπο καταγωγής μου στα Χανιά” είπε ο κ. Κασσελάκης στην αρχή της ομιλίας του, εξηγώντας ότι ανήκει σε μια οικογένεια που μεγάλωσε πολύ φτωχικά στο χωριό Σκινές. Όπως είπε, ήταν μια οικογένεια που πάντα ανήκε στον δημοκρατικό χώρο και πότε δεν είχε καμία σχέση με τη δεξιά.

Στην τοποθέτησή του για την οικονομία, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι πρέπει να εφαρμοστεί μηδενικός ΦΠΑ στα βασικά αγαθά και μείωση του φόρου στα καύσιμα. Επιπλέον, αναφέρθηκε στο φορολογικό σύστημα και στην προτεινόμενη κλίμακα που έχει παρουσιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και στις προτάσεις του κόμματος για τη στήριξη των μικρών επιχειρήσεων.

Ο κ. Κασσελάκης παρουσίασε τις θέσεις του κόμματός του για την αστυνομία, με αφορμή τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι η ηγεσία της ΕΛΑΣ πρέπει να επιλέγεται από τη Βουλή και οι αστυνομικοί να εκπαιδεύονται από έμπειρο επιστημονικό προσωπικό και ειδικά σε ζητήματα όπως η έμφυλη βία και το μπουλινγκ. “Η ασφάλεια του Έλληνα πολίτη για μένα δεν είναι προς διαπραγμάτευση” τόνισε.

Μιλώντας για τη δικαιοσύνη, τόνισε ότι έχει πάψει να είναι το τελευταίο αποκούμπι των πολιτών, ενώ προανήγγειλε τομές που θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε στις ομοφοβικές αντιλήψεις που επικρατούν ακόμα στην κοινωνία λέγοντας πως και στην Κρήτη υπάρχουν κάποιοι που αντιμετωπίζουν ομοφοβικά τον πρώτο ανοιχτό ομόφυλο γάμο. “Για τα γονίδιά μου δε θα απολογηθώ ποτέ και δεν πρόκειται να απολογηθεί ποτέ η Κρήτη που έχει πολεμήσει τον φασισμό. Δε θα αφήσουμε τον φασισμό να γίνει καρκίνωμα” τόνισε. ”Πάμε να φτιάξουμε το σπίτι μας, δεν είναι δεδομένη η μοίρα των Ελλήνων” κατέληξε.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν ορισμένοι από τους υποψηφίους που συμμετέχουν στις προκριματικές διαδικασίες για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Ο κ. Κασσελάκης απάντησε σε ερωτήσεις των πολιτών και υπήρξε διάλογος για αρκετή ώρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα