Κασσελάκης για την εταιρία με τα αστακοκάραβα: “Έχω αποχωρήσει από τον Μάρτιο του 2023”

Διαβάζεται σε 4'
Ο Στέφανος Κασσελάκης
Ο Στέφανος Κασσελάκης Dimitris Kapantais / SOOC

Τι απάντησε ο Στέφανος Κασσελάκης στην επίθεση του Παύλου Μαρινάκη για τις εταιρίες του με ανάρτηση που έκανε στο Instagram.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης τόνισε, με ανάρτησή του, ότι έχει αποχωρήσει από την εταιρία μετά τα αστακοκάραβα (ΤΜ Lobstering LLC) από τον Μάρτιο του 2023 και συγκεκριμένα, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, στις “10 Μαρτίου”.

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κάνοντας λόγο για “Μητσοτάκη των πλαστών πόθεν Έσχες” και απέδωσε την κριτική που δέχεται στο ότι ο “ΣΥΡΙΖΑ έχει πατήσει γκάζι”.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε τα εξής:

Θα το έχετε καταλάβει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πατήσει γκάζι.

Γι’ αυτό άλλωστε ο Μητσοτάκης των πλαστών πόθεν έσχες ασχολείται με νόμιμα αστακοκάραβα, από τα οποία έχω αποχωρήσει από τις 10 Μαρτίου 2023. Αλλά αυτό δεν το «ανακάλυψε» το ρεπορτάζ του Μαξίμου, παρά μόνο την αρχική εγγραφή των αλιευτικών αδειών.

Έχω πολλά να σας πω.

Σημειώστε ημερομηνίες: Απόψε στην Τεχνόπολη, στις 7, σας παρουσιάζω τις προτάσεις μας για δίκαιη φορολογία και λιγότερη ακρίβεια. Ανοίγουμε τον διάλογο για μια ζωή με αξιοπρέπεια.

Την Πέμπτη, παρουσιάζουμε το Ευρωπρόγραμμά μας – για να πάρει η Ελλάδα τη θέση που της αξίζει σε μια Ευρώπη της Προόδου.

Την Κυριακή 17 Μαρτίου λήγει η προθεσμία για όσους από εσάς θέλετε να δηλώσετε συμμετοχή για υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, και να συμμετάσχετε σε αυτήν την πρωτόγνωρη εσωκομματική γιορτή δημοκρατίας.

Έχουμε λάβει εκατοντάδες βιογραφικά από πολύ αξιόλογους ανθρώπους. Τα διαβάζω όλα προσωπικά – και με βλέπω να κάνω το ίδιο ακόμα και τη λίγη ώρα που προβλέπεται για ξεκούραση μέσα στο στρατόπεδο.

Δε χάνουμε ούτε λεπτό.

Είμαστε παντού.

Είμαστε δίπλα σας.

Φτιάχνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ της νέας εποχής.

Για την Ελλάδα της νέας εποχής.

Νωρίτερα την Τρίτη είχε προηγηθεί τοποθέτηση του Παύλου Μαρινάκη ο οποίος είχε τονίσει τα εξής μιλώντας για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: “Ο κ. Κασσελάκης έχει απαντήσει σε κάθε άσχετη ερώτηση που ουδέποτε του ετέθη και δεν έχει δώσει καμία απάντηση για τις πολύ συγκεκριμένες ερωτήσεις τις οποίες δεν θέτουμε μόνο εμείς, θέτει και η Δικαιοσύνη και θέτουν και οι πολίτες», είπε χαρακτηριστικά. Επιπλέον ανέφερε «γιατί δεν είναι ένας influencer του διαδικτύου ο κ. Κασσελάκης, είναι ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και σε αυτή τη χώρα που υπάρχει κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση αποφασίστηκε από τα μέλη του κόμματος αυτού με δημοκρατική διαδικασία ο κ. Κασσελάκης να είναι πρόεδρος. Σε αυτή λοιπόν τη χώρα υπάρχουν νόμοι και μάλιστα τον συγκεκριμένο νόμο τον θέσπισε, τον ψήφισε για να στοχοποιηθεί ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και νυν πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του, χωρίς να αποδειχθεί τίποτα και να υπάρχει πλήρης δικαίωση για τον ίδιο και τη σύζυγό του, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ”.

Mετά την απάντηση Κασσελάκη πηγές της ΝΔ υποστήριξαν τα εξής: «Οι παλινωδίες του κ. Κασσελάκη γύρω από τις εταιρίες που κατέχει στο εξωτερικό, έχουν εξαφανίσει κάθε ψήγμα σοβαρότητας.

1η Μαρτίου ο κ. Κασσελάκης δηλώνει δημόσια: «Έχω ακόμα μερίσματα, χωρίς να είμαι στη διοίκηση». Σήμερα ο κ. Κασσελάκης υποστηρίζει: «Έχω αποχωρήσει από τα αστακοκάραβα από τις 10/3/2023».

Τι αλήθεια ισχύει για τη συγκεκριμένη εταιρία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Τι αλήθεια ισχύει για τις υπόλοιπες εταιρίες που διαθέτει στο εξωτερικό; Αφού, όπως λέει, έχει αποχωρήσει από τις 10 Μαρτίου 2023, ποιος έχει δανείσει στα τέλη Δεκεμβρίου 2023 τον ΣΥΡΙΖΑ;».

Η έρευνα της Εισαγγελίας

Σημειώνεται ότι ήδη έχει διαταχθεί έρευνα σε βάρος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, και της εταιρίας Osios LLC της οποίας εμφανίζεται ιδιοκτήτης, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, γεγονός που προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του κ. Κασσελάκη.

Στο μικροσκόπιο των αρχών, και ειδικότερα του εισαγγελέα Δημήτριου Νομικού που «χρεώθηκε» την έρευνα, αναμένεται να μπει το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί πόθεν έσχες, που απαγορεύει σε αρχηγούς κομμάτων να είναι ιδιοκτήτες εταιριών στο εξωτερικό.

Οι εισαγγελικές Αρχές αναμένεται να ελέγξουν αν και κατά πόσο έχουν υπάρξει παραβάσεις γύρω από τη δήλωση πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη. Κι αυτό γιατί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να έχει αλλοδαπή εταιρία με έδρα την Αμερική, παρά την αντίθετη ελληνική νομοθεσία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα