Καταδικάστηκε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΗΣ ΝΔ Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ-ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ)
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΗΣ ΝΔ Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ-ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ) MOTIONTEAM

Ένοχος για παράβαση καθήκοντος κρίθηκε από το πενταμελές εφετείο Θεσσαλονίκης ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Τίθεται σε διαθεσιμότητα, μέχρι την οριστική απόφαση του Αρείου Πάγου. Ποιος θα τον αντικαταστήσει. Στείλτε μας την άποψή σας

Τελικά ο Παναγιώτης Ψωμιάδης δεν κατάφερε να γλυτώσει την ποινή για τη διαγραφή προστίμων και πλέον η κεντρική Μακεδονία χάνει τον Περιφερειάρχη της, τουλάχιστον για τους επόμενους μήνες.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή, από το πενταμελές εφετείο Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Ψωμιάδης είχε κριθεί ένοχος για παράβαση καθήκοντος στις 13 Φεβρουαρίου του 2009 και είχε καταδικαστεί σε 12μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή.

Είχε παραπεμφθεί σε δίκη μετά από καταγγελία υψηλόβαθμου υπαλλήλου της πρώην νομαρχίας Θεσσαλονίκης ότι αποπέμφθηκε όταν αντέδρασε σε υπερβολική μείωση προστίμων σε πρατηριούχο.

Σύμφωνα με την αγόρευση του εισαγγελέα (ζήτησε την ενοχή του),  "προκύπτουν και αντικειμενικά και υποκειμενικά κριτήρια για την παράβαση καθήκοντος του περιφερειάρχη επειδή είχε μειώσει τα προστιμα σε πρατηριούχο υγρών καυσίμων που είχε κατηγορηθεί για νοθεία κατ΄ επανάληψη.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης στην απολογία του υποστήριξε ότι έδρασε νόμιμα.

Πρώιμο τέλος στην πολιτική του καριέρα;

Σύμφωνα με τον νόμο, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης θα τεθεί σε διαθεσιμότητα, μέχρι να αποφανθεί οριστικά και αμετάκλητα ο Άρειος Πάγος.

Μέχρι να παραλάβει την απόφαση ο γενικός γραμματέας αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Θύμιος Σώκος, από το δικαστήριο, τον θέτει σε προσωρινή αργία.

Μέχρι να ανακοινωθεί η οριστική παύση ή αργία του από τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση θα τον αντικαθιστά ο αδερφός του Δ. Ψωμιάδης, τον οποίο ο ίδιος έχει ορίσει ως αναπληρωτή.

Μετά την οριστική παύση ή την αργία (6μηνη ή ενός έτους), θα εκλεγεί με ψηφοφορία μεταξύ των συμβούλων ο νέος Περιφερειάρχης.

Μέχρι στιγμής ο Π. Ψωμιάδης δεν έχει αντιδράσει, αν και είναι πιθανό αυτή η απόφαση να σημάνει το τέλος της πολιτικής του καριέρας.

Εκτός, αν ο δημοφιλής και αγαπημένος των ΜΜΕ τέως νομάρχης Θεσσαλονίκης και πλέον τέως Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, καταφέρει να κάνει μια δυναμική επιστροφή.

SHARE:

24Media Network