Κατάληψη στο Βοτανικό: Ακροδεξιούς βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ, ‘Μπαλτάκους’ της κυβέρνησης το ΠΑΣΟΚ

Κατάληψη στο Βοτανικό: Ακροδεξιούς βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ, ‘Μπαλτάκους’ της κυβέρνησης το ΠΑΣΟΚ

Αντιδράσεις για την κατάληψη στον Βοτανικό όπου πρόκειται να ανεγερθεί το τέμενος. Τι αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και ο Σταύρος Θεοδωράκης

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η κατάληψη χώρου στον Βοτανικό από ομάδα ατόμων υπό το πρόσχημα της φιλοξενίας αστέγων. Σχετικές ανακοινώσεις για το θέμα εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ σε διαδικτυακή ανάρτηση προχώρησε ο Σταύρος Θεοδωράκης εκ μέρους του Ποταμιού.

Διευκρινίζεται ότι στον χώρο που θα δημιουργείτο το τέμενος έχει προκύψει κατάληψη από άτομα που κάνουν λόγο για “Hotspot μόνο για Έλληνες”. Οι καταληψίες υποστηρίζονται από άτομα με στρατιωτικές στολές παραλλαγής που ζητούν στοιχεία σε όποιον επιχειρήσει να προσεγγίσει τον χώρο. Οι καταληψίες αυτοπροσδιορίζονται ως “Σύλλογος Εφέδρων Πολιτών Οπλιτών”.

“Η δράση αυτών των ομάδων θυμίζει εκδηλώσεις μίσους του παρελθόντος και εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια” ανέφερε σε ανακοίνωσή που εξέδωσε ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Κωστής Παπαϊωάννου, ενώ σημειώνει ότι ο “προφανής σκοπός” της ενέργειας είναι να παρεμποδιστεί η ανέγερση του τεμένους, η οποία, όπως είναι γνωστό, αποτελεί απόφαση της Πολιτείας και διεθνή υποχρέωση της χώρας”.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την κατάληψη στον χώρο του Βοτανικού:

“Η κατάληψη του χώρου στον Βοτανικό είναι ενέργεια με προφανές ρατσιστικό κίνητρο, που έχει ως  μοναδικό στόχο την παρεμπόδιση της ειλημμένης από την Πολιτεία απόφασης για την ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους” αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει ως εξής:

“Οι πρωταγωνιστές της κίνησης αυτής, άλλωστε, δεν κρύβουν ούτε τα κίνητρά τους, ούτε τους σκοπούς τους. Η απόπειρα δημιουργίας “χώρου φιλοξενίας μόνο για Έλληνες” συνιστά κίνηση με προφανές ρατσιστικό περιεχόμενο, ενώ η περίφραξη του χώρου με συρματοπλέγματα αλλά και η στρατιωτική περιβολή αυτών που προχώρησαν στην κατάληψη αυτή, παραπέμπουν ευθέως σε χαρακτηριστικά ακροδεξιάς παραστρατιωτικής οργάνωσης.

Η κίνηση αυτή πρέπει να σταματήσει το συντομότερο δυνατό. Οι ακροδεξιές κραυγές δεν θα εμποδίσουν την άσκηση των θρησκευτικών δικαιωμάτων των πολιτών που ζουν στη χώρα μας”.

ΠΑΣΟΚ: Ποιος είναι ο “Μπαλτάκος” της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ;

Σε ιδιαιτέρως σκληρό τόνο είναι η ανακοίνωση του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Μετανάστευσης του ΠΑΣΟΚ.

“Στον χώρο που έχει αποφασιστεί η ανέγερση Τεμένους για τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας εδώ και αρκετό καιρό υπάρχει παράνομη ρατσιστική κατάληψη από τους γνωστούς – αγνώστους της ακροδεξιάς με το πρόσχημα της παροχής υπηρεσιών στέγασης “μόνο για Έλληνες” αστέγους. Θυμίζουμε ότι από το Δεκέμβριο του 2015 αυτές οι “δράσεις” τυποποιούνται ως διακριτό ποινικό αδίκημα στο άρθρο 361Β του Ποινικού Κώδικα”, αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.

“Παραβιάζουν το μισό ποινικό κώδικα και η επίσημη πολιτεία για μήνες κάνει τα “στραβά μάτια”. Η χτεσινή ανακοίνωση του Γενικού Γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι μια κίνηση απόγνωσης. Σε κάθε περίπτωση η παράνομη κατάληψη πρέπει να λήξει και οι υπεύθυνοι να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη”, σημειώνει και τονίζει:

“Πρέπει όμως να μη μείνουν  αναπάντητα τα εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν:

Γιατί ο αρμόδιος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Γενικός Γραμματέας επέλεξε να εκδώσει ανακοίνωση στον Τύπο; Γιατί δεν ακολουθήθηκε η νόμιμη οδός; Έχει ενημερωθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας; Ποιοι είναι οι “αρμόδιοι” που πρέπει να θυμηθούν τις αρμοδιότητές τους;

Κι επειδή δεν μπορούμε να πιστέψουμε πως ο συγκεκριμένος δημόσιος λειτουργός δεν ξέρει ποιες πόρτες πρέπει να χτυπήσει, μήπως πρέπει κάποιος να μας εξηγήσει γιατί αυτές οι πόρτες παραμένουν κλειστές;”.

“Ποιος είναι ο “Μπαλτάκος” της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ;”, καταλήγει.

Σταύρος Θεοδωράκης: Πόσα τελικά σταγονίδια και πόσους χουλιγκάνους μπορεί να αντέξει αυτή η έρμη πόλη;

Ακολούθησε ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη για τις αντιδράσεις στην ανέγερση του μουσουλμανικού τεμένους:

“Επιμένουν κάποιοι να αντιδρούν στην ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους. Ανάμεσα τους και κάποιοι ιεράρχες, προσφέροντας έτσι, κάκιστη υπηρεσία στην πατρίδα. Η Ελλάδα δεν μπορεί, και εδώ, να είναι η αρνητική εξαίρεση στο σύγχρονο κόσμο. Όπως απαιτούμε να υπάρχουν και να προστατεύονται οι χριστιανικές εκκλησίες σε όλο τον κόσμο έτσι πρέπει να δίνουμε τη δυνατότητα στους μουσουλμάνους που ζουν ανάμεσα μας να έχουν έναν τόπο λατρείας δημόσιο και ανοιχτό και να μην καταφεύγουν σε υπόγεια και αποθήκες.

Και το κράτος θα πρέπει άμεσα να απομακρύνει όλους αυτούς που μήνες τώρα εμποδίζουν τις εργασίες για την ανέγερση τεμένους στον Ελαιώνα. Οι καταληψίες – όπως μου λένε φίλοι που περνούν από την περιοχή – υποστηρίζονται από άτομα με στρατιωτικές στολές παραλλαγής που κάνουν έλεγχο στοιχείων σε όποιον επιχειρήσει να προσεγγίσει τον χώρο! Ένα ακόμη κράτος εν κράτει στην Αθήνα με τους αρμόδιους να διστάζουν – και εδώ! – να εφαρμόσουν το νόμο.

Πόσα τελικά σταγονίδια και πόσους χουλιγκάνους μπορεί να αντέξει αυτή η έρμη πόλη”;.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα