Κατάθεση Καλογρίτσα: Δεν επιθυμώ να αναφερθώ σε άλλα πρόσωπα

Κατάθεση Καλογρίτσα: Δεν επιθυμώ να αναφερθώ σε άλλα πρόσωπα
Eurokinissi

Ολοκλήρωσε την απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών ο Χρήστος Καλογρίτσας.

Χωρίς να αναφερθεί σε άλλα πρόσωπα, πλην του πρώην υπουργού Νικ. Παππά τον οποίο έχει κατονομάσει ήδη από την κατάθεσης του στη Βουλή, ο Χρ. Καλογρίτσας ολοκλήρωσε την απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας Ευδοξίας Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη, που χειρίζεται την έρευνα για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών το 2016.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας στον οποίο έχει αποδοθεί το αδίκημα της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος, ρωτήθηκε από τη δικαστική λειτουργό για την ύπαρξη και άλλων εμπλεκόμενων προσώπων, χωρίς ωστόσο να δώσει καταφατική απάντηση. Ο Χρ. Καλογρίτσας φέρεται να υποστήριξε πως δεν επιθυμεί να αναφερθεί σε άλλα πρόσωπα, ενώ επεσήμανε ότι ουδέποτε ήρθε σε συμφωνία με κάποιο άλλο πρόσωπο, πριν προχωρήσει στις καταγγελίες του.

Συγκεκριμένα, εμφανίζεται να εξήγησε ότι είναι υπέρμαχος της θεσμικής οδού και όχι του παρασκηνίου και για αυτό οι καταγγελίες του έλαβαν χώρα ενώπιον του Πρωτοδικείου της Αθήνας, κατά την εκδίκαση της διαφοράς του με τους εκπρόσωπους του λιβανέζικου ομίλου CCC και της ανακρίτριας του Αρείου Πάγου.

Ο Ανδ. Λοβέρδος, συνήγορος του Χρ. Καλογρίτσα, δήλωσε ότι ο εντολέας του, «πάλεψε και παλεύει για την αποκατάσταση της αλήθειας στην υπόθεση η οποία έχει σημαντικό χαρακτήρα όχι μόνο για την εύρυθμη λειτουργία της Πολιτείας αλλά και για την αποκατάσταση του ιδίου, της οικογένειας του και την αποκατάσταση της προσωπικότητας και της αξιοπρέπειάς του ως πολιτικού προσώπου που σέβεται και υπολήπτεται την Αριστερά ακόμη και τώρα».

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση έφτασε στη Βουλή μετά τη μηνυτήρια αναφορά του επιχειρηματία στην οποία έκανε λόγο για εικονική συναλλαγή με τον κατασκευαστικό λιβανέζικο όμιλο CCC, με την οποία φέρεται να έλαβε 3 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να λάβει μέρος στο διαγωνισμό. Ο Χρ. Καλογρίτσας μάλιστα, έχει καταθέσει στη Βουλή ότι το καλοκαίρι του 2016 ο Νίκος Παππάς τον κάλεσε και του ζήτησε να είναι ο «μπροστινός» στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα