Κατέθεσε στεφάνι στη Marfin το ΚΚΕ

Κατέθεσε στεφάνι στη Marfin το ΚΚΕ
News 24/7

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Δημήτρη Κουτσούμπα, κατέθεσε στεφάνι έξω από τη Μαρφίν στην οδό Σταδίου, τιμώντας τη μνήμη των θυμάτων της δολοφονικής επίθεσης του 2010.

Στεφάνι έξω από το κτίριο όπου βρισκόταν το υποκατάστημα της τράπεζας Marfin, στην οδό Σταδίου, κατέθεσε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, λίγο μετά τις 10:30 το πρωί του Σαββάτου. Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα, κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των τριών θυμάτων (Αγγελική Παπαθανασοπούλου, 32 ετών-έγκυος 4 μηνών, Επαμεινώνδα Τσάκαλη, 36 ετών και Παρασκευή Ζούλια, 35 ετών) στο σημείο όπου θα γίνουν στις 12:00 τα αποκαλυπτήρια τιμητικής πλακέτας.

Μετά την κατάθεση στεφάνου, ο Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε: «Σήμερα, όπως κάθε χρόνο τιμάμε τους αδικοχαμένους εργαζόμενους της Μαρφίν. Αρνιόμαστε τη μεγάλη υποκρισία του αστικού κράτους και των κυβερνήσεων τους. Έχουν τεράστιες ευθύνες η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, όλα τα κόμματα δηλαδή που κυβέρνησαν τα τελευταία δέκα χρόνια εναλλάξ και άφησαν στο σκοτάδι τους προβοκατόρικους και άλλους μηχανισμούς που έδρασαν για αυτό το έγκλημα. Άφησαν επίσης στο απυρόβλητο τις ευθύνες της τράπεζας, της εργοδοσίας δηλαδή που δεν πήρε τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για τους εργαζόμενούς της. Θα τους θυμόμαστε πάντα, θα τους τιμούμε και θα τους μνημονεύουμε.»

Υπενθυμίζεται πως το ΚΚΕ δεν αποδέχτηκε την πρόσκληση του πρωθυπουργού Κυριακού Μητσοτάκη να παραστεί στο σημείο στις 12:00, αναφέροντας πως: «Για να τιμήσουμε τη μνήμη των αδικοχαμένων της MARFIN δεν χρειάζονται κυβερνητικές και διακομματικές φιέστες». Νωρίτερα, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με εκπρόσωπο τον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, κατέθεσε στεφάνι στη Marfin.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα