Κατριβάνου στο NEWS 247: Καμπανάκι για την απονομή δικαιοσύνης, η αποφυλάκιση Ρουπακιά

Κατριβάνου στο NEWS 247: Καμπανάκι για την απονομή δικαιοσύνης, η αποφυλάκιση Ρουπακιά
Στην ολομέλεια της βουλής εισήχθη το μεσημέρι για συζήτηση και ψήφιση το Σ/Ν του Υπουργείου δικαιοσύνης για το σύμφωνο συμβίωσης,Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015 (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Η βουλευτής Β' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει με αφορμή την αποφυλάκιση Ρουπακιά ότι το Σύνταγμα ισχύει για όλους, ακόμη και για τους νεοναζί, θέτει όμως το ζήτημα των ρυθμών διεξαγωγής της δίκης

Το ζήτημα της απονομής Δικαιοσύνης σε εύλογο διάστημα θέτει με δήλωση της στο News247 με αφορμή την αποφυλάκιση του κατ ομολογίαν δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά, η βουλευτής Β’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου.

“Η απόφαση για αποφυλάκιση και κατ’ οίκον περιορισμό του Γιώργου Ρουπακιά, όσο δυσάρεστα συναισθήματα και μνήμες αν δημιουργεί, είναι αναπόφευκτη, καθώς έχουν συμπληρωθεί τα συνταγματικά ανώτατα όρια προσωρινής κράτησης. Και σε μια ευνομούμενη πολιτεία, το Σύνταγμα ισχύει για όλους, ακόμα και τους νεοναζί”, επισημαίνει η κ.Κατριβάνου.

“Η απόφαση ωστόσο πάντως, θέτει ξανά έντονα το ζήτημα των ρυθμών με τους οποίους διεξάγεται η δίκη. Θέλω να σημειώσω εδώ τη δήλωση των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής, οι οποίοι τόνισαν ότι η αποφυλάκιση Ρουπακιά σηματοδοτεί «μια συνολική αποτυχία των ελληνικών διωκτικών και δικαστικών αρχών, η οποία υποσκάπτει την εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας στο δικαιϊκό σύστημα και εκθέτει διεθνώς την ελληνική έννομη τάξη». Ας το σκεφτούμε”, τονίζει όμως η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, καταλήγοντας:

“Η επιμήκυνση και η ατέρμονη παράταση της δίκης ωφελεί μόνο τη Χρυσή Αυγή, η οποία συστηματικά την επιδιώκει. Γιατί η λογοδοσία και η απονομή δικαιοσύνης, σε εύλογο διάστημα, αποτελεί ουσιαστική άμυνα της δημοκρατίας στην εγκληματική δράση των νεοναζιστών. Με αφορμή την αποφυλάκιση Ρουπακιά ας το αναλογιστούμε όλοι.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα