Κατρούγκαλος: Δεν συγκυβερνούμε με τους δανειστές της χώρας

Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος απαντά σε επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος απαντά σε επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να νομοθετήσει μονομερώς για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, άφησε ανοικτό ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος

Ανοιχτό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να νομοθετήσει μονομερώς για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, προκειμένου να αποτραπεί η μείωση των κύριων συντάξεων, αφήνει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews.

"Δεν συγκυβερνούμε με τους δανειστές τη χώρα", τονίζει και εξηγεί πως "όποια και αν είναι η αρνητική επίδραση τυχόν αύξησης των εισφορών, δεν συγκρίνεται με το υφεσιακό αποτέλεσμα που θα έχει η δωδέκατη μείωση συντάξεων". Δηλώνει πως "δεν είναι συνταγματικά ανεκτό να συνδέεται με εισοδηματικά κριτήρια η εθνική σύνταξη".

Στην απαίτηση των δανειστών για κατάργηση της δεκαπενταετίας απαντά πως "το συνταξιοδοτικο δικαίωμα θα συνεχίσει να θεμελιώνεται με τη συμπλήρωση 15, τουλάχιστον, ετών ασφάλισης και του ορίου συνταξιοδότησης.

Για το ΕΚΑΣ, ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρει ότι θα καταρτιστεί μελέτη επιπτώσεων της σταδιακής κατάργησής του, ώστε να υπάρξει βεβαιότητα για την ομαλή μετάβαση στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυβέρνηση
SHARE:

24Media Network