Κατρούγκαλος: Διαστρέφονται οι δηλώσεις Νίμιτς για το όνομα της πΓΔΜ

Κατρούγκαλος: Διαστρέφονται οι δηλώσεις Νίμιτς για το όνομα της πΓΔΜ
Κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής με θέμα την παρακολούθηση των θεσμικών εξελίξεων σχετικά με τη διαδικασία εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα μέλη των Επιτροπών ενημέρωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, Γεώργιος Κατρούγκαλος. Στη συζήτηση, συμμετείχε και ο Πάνος Καρβούνης, επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, καθώς και βουλευτές - μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας φιλίας Ελλάδας - Ηνωμένου Βασιλείου. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) eurokinissi

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ξεκαθάρισε στη Βουλή ότι «δεν έχει δοθεί τίποτα» για το όνομα, υπογράμμισε ότι η διαπραγμάτευση είναι ανοιχτή και μίλησε για «παράθυρο ευκαιρίας»

Διαστρέβλωση των δηλώσεων του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το όνομα της πΓΔΜ κατήγγειλε από τη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και κάλεσε τους βουλευτές να μη θεωρούν δεδομένο το αποτέλεσμα.  

«Τίποτα δεν έχει δοθεί. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή αποτέλεσμα» είπε ο κ. Κατρούγκαλος απαντώντας σε όσους προεξοφλούν ότι έχει γίνει ήδη αποδεκτή η χρήση του ονόματος Μακεδονία. Τόνισε, μάλιστα, ότι δεν είναι δυνατόν να διαστρέφονται δηλώσεις αξιωματούχων, «όπως του κ. Νίμιτς ή άλλων εκπροσώπων της άλλης πλευράς». «Η διαπραγμάτευση είναι ανοιχτή. Παρέχει παράθυρο ευκαιρίας» εξήγησε και υπογράμμισε ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι δεδομένο το αποτέλεσμά της «και πολύ λιγότερο δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα αποτέλεσμα». Διαβεβαίωσε δε ότι όταν υπάρξει οποιαδήποτε πρόοδος, «προφανώς θα ενημερωθεί η Βουλή και προφανώς και πάνω από όλα ο ελληνικός λαός».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα