Κατρούγκαλος για νομοσχέδιο των ΜΜΕ: Καλά κάνει η διαπλοκή και ανησυχεί

Κατρούγκαλος για νομοσχέδιο των ΜΜΕ: Καλά κάνει η διαπλοκή και ανησυχεί
Συναντήσεις των εκπροσώπων των δανειστών με Έλληνες αξιωματούχους με αντικείμενο τον συντονισμό για την εφαρμογή του προγράμματος. Στο στιγμιότυπο ο υπουργός Εργασίας Γίωργος Κατρούγκαλος. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) Eurokinissi

Απορρίφθηκε η ένσταση Βενιζέλου περί αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου

Με τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο, να χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα κατά των προηγούμενων κυβερνήσεων καταλογίζοντας τους ότι ανέχτηκαν την «ασυδοσία» στο χώρο της τηλεόρασης απέρριψε η Βουλή την ένσταση που υπέβαλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος περί αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ.

«Καθαρίζουμε την κόπρο του Αυγείου» είπε ο Γιώργος Κατρούγκαλος ο αναλαμβάνοντας να υποστηρίξει τη συνταγματικότητα του νομοσχεδίου για λογαριασμό της κυβέρνησης και υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο σέβεται το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία παρεμβαίνοντας στο τηλεοπτικό πεδίο. «Η ασυδοσία τελειώνει. Καλά κάνει η διαπλοκή και ανησυχεί» πρόσθεσε και σημείωσε ότι όταν δεν υπάρχει ρυθμισμένο πεδίο στην ενημέρωση τότε διαστρεβλώνεται η ελευθερία βούλησης του ελληνικού λαού». Παρέπεμψε, μάλιστα, στην ειδησεογραφική κάλυψη του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από τα έδρανα της ΝΔ.

Ο κ. Κατρούγκαλος κατηγόρησε μάλιστα τον κ. Βενιζέλο, χωρίς να τον κατονομάσει, ότι υπέβαλε τη συγκεκριμένη ένσταση «λόγω απορίας πολιτικών επιχειρημάτων».  Ο υπουργός χαρακτήρισε μάλιστα «πρόχειρη» την ένσταση ως προς το ζήτημα της ονομαστικοποίησης των μετοχών. Επίσης αποκάλεσε «ακραία νεοφιλελεύθερη» την άποψη του κ. Βενιζέλου ότι πρέπει η αγορά να καθορίσει το τίμημα της αδειοδότησης των καναλιών. «Γιατί να χαρίσουμε τους δημόσιους πόρους στους αγαπημένους της διαπλοκής; Γιατί να συνεχίσουμε να χαρίζουμε τα εκατομμύρια;» διερωτήθηκε ο κ. Κατρούγκαλος και υπογράμμισε ότι η σχετική απόφαση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά θα καθορίσει μόνο τον αριθμό των αδειών και την τιμή εκκίνησης. Ισχυρίστηκε επίσης ότι το νομοσχέδιο δεν πλήττει αλλά αντίθετα σέβεται το ΕΣΡ.

Την ένσταση αντισυνταγματικότητας στήριξαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Εκ μέρους της ΝΔ ο Κώστας Τζαβάρας χαρακτήρισε αντισυνταγματική τη δυνατότητα του υπουργού Επικρατείας να καθορίζει την τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας καθώς και τον αριθμό των αδειών. Το ΚΚΕ δεν πήρε θέση για το ζήτημα προτάσσοντας την αντίθεσή του με την ουσία των διατάξεων ενώ ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης ανέφερε ότι κατά την άποψη του κόμματός του δεν υπάρχει «πρόδηλη αντισυνταγματικότητα». «Ψευδεπίγραφη» χαρακτήρισε την ένσταση το κόμμα τον Ανεξάρτητων Ελλήνων δια του βουλευτή Βασίλη Κόκκαλη ενώ ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Καρράς την περιέγραψε ως «πρόωρη». 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα