Καβγάς Κοτζιά – Μπακογιάννη για τη Στάζι

Υψηλοί τόνοι μεταξύ του ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιά και της Ντόρας Μπακογιάννη
Υψηλοί τόνοι μεταξύ του ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιά και της Ντόρας Μπακογιάννη EUROKINISSI

Σφοδρή αντιπαράθεση του νυν και της πρώην υπουργού Εξωτερικών με το βλέμμα στην αποκάλυψη εγγράφων για τους χειρισμούς της ΝΔ στο ονοματολογικό.

Άγριος καβγάς ξέσπασε στη Βουλή μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και της πρώην ΥΠΕΞ Ντόρας Μπακογιάννη με αφορμή «καταγγελίες» για τη Στάζι και ουσιαστικό επίδικο την επικείμενη αποκάλυψη εγγράφων του υπουργείου Εξωτερικών για την διαπραγμάτευση με την ΠΓΔΜ που φέρονται να έχουν αποχαρακτηριστεί.

Το θέμα άνοιξε στη Βουλή η κυρία Μπακογιάννη η οποία κατήγγειλε στην ομιλία της τον κ. Κοτζιά ότι περιφέρεται στα κανάλια και «απειλεί με δημοσιοποίηση απορρήτων εγγράφων». Η κυρία Μπακογιάννη εξαπέλυσε και σφοδρή προσωπική επίθεση στον κ. Κοτζιά λέγοντας: «Είναι η γνωστή στη γενιά μας η λογική της Στάζι. Άλλωστε εσείς κύριε Κοτζιά, έχετε εμπειρία από τη συνεργασία σας με το αλήστου μνήμης καθεστώς Χόνεκερ».

ADVERTISING

Η αναφορά αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Κοτζιά ο οποίος κατήγγειλε «ύβρεις» και «αθλιότητες» από την πλευρά της κυρίας Μπακογιάννη. Ανέφερε, μάλιστα, ότι το λογοτεχνικό περιοδικό που επικαλέστηκε πρώτο αυτούς τους ισχυρισμούς καταδικάστηκε τελεσίδικα και κατήγγειλε ότι το περιοδικό «συνδέεται με την κυρία Μπακογιάννη». Κάλεσε μάλιστα, την κυρία Μπακογιάννη να αποσύρει αυτές τις «ύβρεις» ειδάλλως θα υποβάλλει μήνυση.

Από την πλευρά της η κυρία Μπακογιάννη προκάλεσε τον κ. Κοτζιά να προχωρήσει σε μήνυση και συνέχισε καταλογιζοντάς του ότι είχε προβεί σε ψευδείς ισχυρισμούς για το βιογραφικό του. «Δεν είστε καθηγητής στο Χαρβαρντ και την Οξφόρδη και υποχρεωθήκατε να το φάτε. Ελάτε να πάμε στα δικαστήρια» του είπε.

Ανταπαντώντας ο κ. Κοτζιάς υπερασπίστηκε το βιογραφικό του λέγοντας ότι ουδέποτε ισχυρίστηκε πως ήταν καθηγητής στο Χάρβαρντ. Κάλεσε δε την κυρία Μπακογιάννη να πει «πώς απέκτησε το πτυχίο της».

Αποχαρακτηρίστηκαν τα επίμαχα έγγραφα

Στο φόντο της αντιπαράθεσης βρίσκονται τα έγγραφα του ΥΠΕΞ για την περίοδο της διαπραγμάτευσης των κυβερνήσεων της ΝΔ για το ονοματολογικό τα οποία η κύρια Μπακογιάννη χαρακτήρισε απόρρητα. Όμως, σύμφωνα με κυβερνητικές πληροφορίες, δεκάδες από αυτά τα έγγραφα έχουν αποχαρακτηριστεί και αναμένεται να τα αποκαλύψει αύριο στη Βουλή ο κ. Κοτζιάς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκοπιανό, Ντόρα Μπακογιάννη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μπακογιάννη: Η κυβέρνηση Καραμανλή έδωσε μάχη ουσίας στο Βουκουρέστι και το πληρώσαμε

SHARE:

24Media Network