Καυγάς ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ για το ποιος ήταν ο πρώτος πρωθυπουργός που κατέθεσε στεφάνι στο Πολυτεχνείο

Καυγάς ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ για το ποιος ήταν ο πρώτος πρωθυπουργός που κατέθεσε στεφάνι στο Πολυτεχνείο

Μία ανάρτηση της Αυγής στο twitter προκάλεσε την αντίδραση του εκπροσώπου της Χαριλάου Τρικούπη. Ένας καυγάς που στην πραγματικότητα αφορά στην πρωτοκαθεδρία στο χώρο της κεντρο-αριστεράς και τη διαχείριση των συμβόλων της αριστεράς

Η ανάρτηση από την εφημερίδα Αυγή, που αποτελεί και το επίσημο κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, στο twitter για την κατάθεση στεφάνου από τον Αλέξη Τσίπρα στο Πολυτεχνείο, με το σχόλιο πως επρόκειτο για τον πρώτο πρωθυπουργό που προέβη σε αυτή την κίνηση, προκάλεσε καυγά με το ΠΑΣΟΚ.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης αντέδρασε αναρτώντας ένα βίντεο από τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου το 1981 με τον τότε πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου (το ΠΑΣΟΚ είχε έλθει στην εξουσία μόλις δύο μήνες νωρίτερα) να καταθέτει στεφάνι.

Το επίμαχο μήνυμα διεγράφη, όμως ο καυγάς είναι ενδεικτικός της αλλαγής όσον αφορά στο ποιος έχει την πρωτοκαθεδρία στο χώρο της κεντρο-αριστεράς. Μετά τη Μεταπολίτευση το χώρο αυτό κάλυψε το ΠΑΣΟΚ, εγκολπώνοντας σύμβολα όπως η εξέγερση του Πολυτεχνείου (η αιματοβαμμένη σημαία βρίσκεται στα χέρια της ΠΑΣΠ από το 1982 όταν ακόμη η ΕΦΕΕ υπήρχε και λειτουργούσε, με τη φοιτητική παράταξη να προβάλλει το επιχείρημα ότι θα την επιστρέψει εφόσον επανασυγκροτηθεί η ΕΦΕΕ, πράγμα αμφίβολο).

Το χώρο αυτό θεωρείται πως έχει εκφράσει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας ως πρώτος πρωθυπουργός εκλεγμένος με κόμμα της αριστεράς ήταν λογικό βέβαια να καταθέσει στεφάνι στο Πολυτεχνείο όπως επίσης τον Ιανουάριο είχε καταθέσει στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων στο σκοπευτήριο της Καισαριανής.

Η μάχη των κομμάτων για τα σύμβολα όμως δεν έχει καμία σχέση με τη μάχη των φοιτητών και φοιτητριών το 1973...

SHARE:

24Media Network