Χρήστος Κέλλας: Οι αρνητές του κορονοϊού, όταν νοσήσουν, αντιλαμβάνονται την επικινδυνότητα

Χρήστος Κέλλας: Οι αρνητές του κορονοϊού, όταν νοσήσουν, αντιλαμβάνονται την επικινδυνότητα
Ο Χρήστος Κέλλας Eurokinissi

Ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ, Χρήστος Κέλλας, γράφει στο News24/7 για όσους χαρακτηρίζουν τον εθελοντισμό “φερετζέ του νεοφιλελευθερισμού” και για τους λίγους συνωμοσιολόγους που ακόμη αρνούνται την ύπαρξη του κορονοϊού.

Του Χρήστου Κέλλα*

Στην Ελλάδα, όπως και σε ολόκληρο τον πλανήτη, βιώνουμε την κορύφωση του δεύτερου και πλέον επιθετικού κύματος της πανδημίας. Το Σύστημα Υγείας, παρά τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχεται, αντέχει οριακά, την ίδια ώρα, μάλιστα, που προηγμένα συστήματα του δυτικού κόσμου έχουν καταρρεύσει.

Σε αυτό το σκηνικό πολέμου, λοιπόν, έθεσα και εγώ εαυτόν στην υπηρεσία του Συστήματος Υγείας, για να βοηθήσω τους συναδέλφους υγειονομικούς, που υπερβάλλουν εαυτούς για να ανταποκριθούν στο έργο τους. Κανείς δεν περισσεύει σε αυτή τη μάχη, που είναι πανεθνική και μόνο όλοι μαζί θα βγούμε νικητές.

Είναι λυπηρό, όμως, στις συνθήκες που βιώνουμε, να υπάρχουν αρνητές του ιού και συνωμοσιολόγοι, ευτυχώς λίγοι. Και αυτοί οι ίδιοι όταν νοσήσουν και νοσηλευτούν, μετατρέπονται στους καλύτερους κήρυκες για την μεταδοτικότητα και επικινδυνότητα του ιού.

Ας φύγουμε όμως, από τους συνωμοσιολόγους και ας επικεντρωθούμε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας μας, που ανθίσταται ηρωικά, χάρη στις στοχευμένες και έγκαιρες κινήσεις ενίσχυσής του από το ξεκίνημα της πανδημίας. Οι χιλιάδες προσλήψεις υγειονομικών στα Νοσοκομεία, ο υπερδιπλασιασμός των κλινών ΜΕΘ και η αναβάθμιση του ρόλου της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αποτελούν τους άξονες που επιτρέπουν στο Σύστημα Υγείας να παραμένει όρθιο.

Πιο συγκεκριμένα, η αύξηση των ΜΕΘ κατά 123% (από 557 σε 1242), η αύξηση του προϋπολογισμού για το Εθνικό Σύστημα Υγείας κατά 25% (από τα 3,8 δις πριν την πανδημία στα 4,8 δις σήμερα), η αύξηση του προσωπικού που υπηρετεί στο ΕΣΥ κατά 14%, μέσα με μερικούς μήνες (από 88.690 σε 100.984), αποτελούν αδιάψευστα στοιχεία της σημαντικής ενίσχυσής του. Το Ε.Σ.Υ αποτελεί τον βασικό πυλώνα της καθολικής δημόσιας πρόσβασης όλων των Ελλήνων σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και έχοντας αυτό ως πυξίδα, συνεχίζουμε την προσπάθεια.

Προχωρούμε στην μονιμοποίηση των επικουρικών ιατρών, που προσφέρουν αυτή την περίοδο τις υπηρεσίες τους στις ΜΕΘ covid, ενώ τις αμέσως επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν κίνητρα για την αναστροφή του brain drain και την επιστροφή Ελλήνων ιατρών, που βρίσκονται στο εξωτερικό, όπως ανακοίνωσε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά από τηλεδιάσκεψη με Έλληνες επιστήμονες του εξωτερικού.

Και εδώ, θα ήθελα να επισημάνω το γεγονός ότι σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, έρχεται και ο ιδιωτικός τομέας της υγείας, να συνδράμει στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Και ενώ ο κόσμος θα ήθελε σε αυτή τη μάχη να πάμε όλοι μαζί, η αξιωματική αντιπολίτευση είναι η μοναδική σε όλη την Ευρώπη, η οποία προσπαθεί να χρεώσει τις ανθρώπινες απώλειες στην κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό. Είναι οι ίδιοι που χαρακτηρίζουν τον εθελοντισμό “φερετζέ του νεοφιλελευθερισμού” και είναι αυτοί που από την αρχή της πανδημίας, δεν έχουν προτείνει ένα μέτρο, επιστημονικά τεκμηριωμένο για την αντιμετώπισή της, παρά προβαίνουν μόνο σε ανεύθυνες καταγγελίες και ανέξοδες εξαγγελίες. Δυστυχώς, για άλλη μια φορά η συναίνεση έγινε το ζητούμενο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να μην έχει διδαχτεί τίποτα από τις 4 διαδοχικές εκλογικές ήττες του 2019, συνεχίζοντας την ρητορική του διχασμού, τον άκρατο λαϊκισμό και την πολιτική της πλειοδοσίας. Τους αφήνουμε στα αδιέξοδά τους. Εμείς θα συνεχίσουμε μαζί με όλους τους Έλληνες τον δρόμο των μεγάλων αλλαγών για ένα καλύτερο αύριο για την πατρίδα μας.

*Ο Χρήστος Κέλλας είναι βουλευτής Λάρισας της ΝΔ, ιατρός αναισθησιολόγος, εκ των μελών του Κοινοβουλίου που έχει προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του στο ΕΣΥ.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα