Κικίλιας: Με όρους μέλλοντος να δομηθεί το τουριστικό προϊόν της χώρας

Κικίλιας: Με όρους μέλλοντος να δομηθεί το τουριστικό προϊόν της χώρας
ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ/INTIME

Όλα όσα ειπώθηκαν στην τελετή παράδοσης- παραλαβής στο Υπουργείο Τουρισμού.

Ο Χάρης Θεοχάρης αποχώρησε από υπουργός Τουρισμού και τη θέση του πήρε ο Βασίλης Κικίλιας. Τα συναισθήματα ανάμεικτα και εμφανής η πικρία Θεοχάρη, παρά τα λόγια ευχαριστίας προς τον πρωθυπουργό, καθώς το όνομά του ήταν από καιρό επί ξηρού ακμής, όπως έγραψα σε προηγούμενο ρεπορτάζ.

Κατά τη τελετή παράδοσης – παραλαβής, ο Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε στη σημασία του τουριστικού τομέα για την ελληνική οικονομία, και τόνισε ότι στόχος είναι να συνεχιστεί η εξέλιξη που έχει επιτευχθεί και να αξιοποιηθεί η υποδομή που υπάρχει ώστε να δομηθεί με όρους μέλλοντος το νέο τουριστικό προϊόν της Ελλάδας. Τόνισε την αγαστή συνεργασία που είχε με τον Χάρη Θεοχάρη στο επίπεδο διαχείρισης της πανδημίας. Πρόσθεσε ότι για το μέλλον και για την εξέλιξη του ελληνικού τουρισμού δεν περισσεύει κανείς και κάθε συνεισφορά στην κοινή προσπάθεια είναι καλοδεχούμενη.

Ο Χάρης Θεοχάρης, αναφέρθηκε στην πρόοδο του ελληνικού τουρισμού ο οποίος, όπως τόνισε, ακόμα και υπό τις συνθήκες της πανδημίας κατόρθωσε να βρίσκεται στην κορυφή των προορισμών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Απευθυνόμενος στον Βασίλη Κικίλια είπε: «εκ μέρους όλων των συνεργατών μου, έχω την τιμή να παραδώσω σήμερα σε εσένα κάτι πραγματικά πολύτιμο: Το brand Ελλάδα, που είναι πιο δυνατό από ποτέ. Πονέσαμε και δουλέψαμε γι' αυτό, με κάθε ικμάδα δύναμης που μπορεί να είχαμε μέσα μας. Είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσετε με το ίδιο πνεύμα ανιδιοτελούς προσφοράς, με το ίδιο πάθος».

Ακόμα, ο Χάρης Θεοχάρης επισήμανε το νομοθετικό έργο το οποίο έγινε και συντέλεσε στην πρόοδο και εξήρε την συλλογική εργασία που πραγματοποιήθηκε όλο το διάστημα της υπουργίας του. Τόνισε ότι υπάρχει και επιπλέον νομοθετικό έργο το οποίο εξελίσσει περαιτέρω το ελληνικό τουριστικό προϊόν και παραδίδεται στον νέο υπουργό ώστε και με τις δικές του επιλογές να συνεχίσει την προσπάθεια ανάπτυξης του κλάδου. Επίσης αναφέρθηκε στο πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τον ευχαρίστησε για την ενεργή συμβολή του στην αναγνωρίσιμη πρόοδο που σημείωσε το ελληνικό τουριστικό προϊόν. Επιπρόσθετα ο τέως υπουργός Τουρισμού, αναφέρθηκε στο έργο και την συνεργασία που είχε με τις, παριστάμενες στην τελετή, υφυπουργό Σοφία Ζαχαράκη, την γενική γραμματέα Βίκυ Λοϊζου, και την υπηρεσιακή Γραμματέα Σταυρούλα Μηλιάκου, όπως και τα στελέχη και τους εργαζόμενους στο υπουργείο Τουρισμού καθώς και τους ιδιωτικούς φορείς του τουρισμού λέγοντας ότι οι επιτυχίες που σημειώθηκαν είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας που υπήρχε και των συλλογικών προσπαθειών που έγιναν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βασίλης Κικίλιας, Χάρης Θεοχάρης, Τουριστικά Νέα
SHARE:

24Media Network