ΚΙΝΑΛ από Εύβοια: Μεγάλες και υπαρκτές οι ευθύνες της κυβέρνησης

ΚΙΝΑΛ από Εύβοια: Μεγάλες και υπαρκτές οι ευθύνες της κυβέρνησης
Από τις καταστροφές στην Εύβοια. Eurokinissi

Τις πληγείσες περιοχές επισκέφθηκε κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής που έκανε λόγο για εξοργιστική εικόνα ενώ επέρριψε ευθύνες στην Κυβέρνηση.

Τις πληγείσες περιοχές της Εύβοιας, Λευκαντί, Βασιλικό και Ψαχνά επισκέφθηκε κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής, αποτελούμενο από τον βουλευτή Βοιωτίας, Γιώργο Μουρκιώτη, την υποψήφια περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κατερίνα Μπατζελή, τον τομεάρχη Πολιτικής Προστασίας, Παναγιώτη Καρκατσούλη και την τομεάρχη Δημόσιας Διοίκησης, Έφη Στεφοπούλου.

«Η εικόνα είναι αποκαρδιωτική και εξοργιστική», σύμφωνα με το Κίνημα Αλλαγής – και τούτο γιατί, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «δεύτερο εικοσιτετράωρο μετά την καταστροφή οι πολίτες παλεύουν μόνοι τους με τη λάσπη. Οι πολίτες χωρίς απαντλητικά μηχανήματα προσπαθούν να καθαρίσουν τις βασικές αρτηρίες. Τριάντα ώρες μετά την καταστροφή υπήρχαν ακόμα αποκλεισμένοι. Η ΔΕΥΑΧ ακόμα προσπαθεί να φέρει νερό σε όλα τα σπίτια. Άφαντο το κράτος και η Περιφέρεια. Μόνο με λιγοστά μέσα γίνεται προσπάθεια να ανοίξει η κατεστραμμένη γέφυρα του Βασιλικού. Ειδικά στα Ψαχνά η καταστροφή ήταν προδιαγεγραμμένη, αφού εδώ και ένα χρόνο από τις περσινές φωτιές που κατέκαψαν 25.000 στρέμματα δάσους, το κράτος και η Περιφέρεια δεν έκαναν το παραμικρό αντιπλημμυρικό έργο. Ούτε τις στοιχειώδεις δασικές κορμοδέσεις. Το αποτέλεσμα ήταν να ξεχειλίσει ο ποταμός, να γκρεμιστεί μία γέφυρα και τα Ψαχνά να βουλιάξουν κάτω από τόνους λάσπης».

Συμπερασματικά, σύμφωνα με το Κίνημα Αλλαγής, «οι ευθύνες είναι υπαρκτές και μεγάλες… Δεν αρκεί ούτε η συμπόνια, ούτε η συμπαράσταση προς τα θύματα. Το Κίνημα Αλλαγής απαιτεί από την κυβέρνηση και τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας να παρουσιάσουν το ακριβές αντιπλημμυρικό σχέδιο για την περιοχή και το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του για να μη θρηνήσουμε εκ νέου θύματα από πλημμύρα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα