Προεδρία της Δημοκρατίας σε Εκκλησία: Έχουν σταλεί ήδη προσκλήσεις για την Κυριακή της Ορθοδοξίας

Διαβάζεται σε 2'
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο INTIME

Την αντίδραση της Προεδρίας της Δημοκρατίας προκάλεσε η απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδος για αλλαγή του τόπου εορτασμού της Κυριακής της Ορθοδοξίας.

«Οι προσκλήσεις έχουν σταλεί ήδη» τονίζει η Προεδρία της Δημοκρατίας, μετά την απόφαση της Ιεράς Συνόδου για αλλαγή του τόπου εορτασμού της Κυριακής της Ορθοδοξίας, καθώς και του παραδοσιακού γεύματος που ακολουθεί μετά στην Προεδρία.

Σε ανακοίνωσή της τονίζεται, δε, πως σέβονται την απόφαση της Ιεραρχίας, ωστόσο είναι πάντα ευπρόσδεκτοι στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σημειώνεται πως, στον απόηχο της ψήφισης του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος “σπάει” μια παράδοση δεκαετιών, αφού αποφασίστηκε ότι δεν θα εορτάσει την Κυριακή της Ορθοδοξίας στη Μητρόπολη Αθηνών αλλά στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να παραστούν  οι εκπρόσωποι της Πολιτείας ανάμεσα στους οποίους η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός.

Πρόκειται για μια σκοταδιστική κίνηση, η οποία δείχνει ξεκάθαρα την ενόχληση της Εκκλησίας απέναντι στην Πολιτεία για την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια. Δεν είναι, άλλωστε, η πρώτη φορά από την ψήφιση του νομοσχεδίου που ιερείς προχωρούν σε τέτοιες κινήσεις και δηλώσεις, μη διστάζοντας δε να βάλουν στο στόχαστρο ακόμη και τις οικογένειες βουλευτών που τάχθηκαν υπέρ του γάμου ομοφύλων.

Η ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου απέστειλε χθες, 4 Μαρτίου, προσκλήσεις προς τον Πρόεδρο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, και τα Μέλη της Συνόδου, για το καθιερωμένο γεύμα που παραθέτει προς τιμήν τους στο Προεδρικό Μέγαρο, με την ευκαιρία της Εορτής της Ορθοδοξίας. Ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Δ.Ι.Σ. είναι πάντα ευπρόσδεκτοι στο Προεδρικό Μέγαρο, παράλληλα όμως είναι σεβαστή και η απόφασή τους ως προς το αν θα αποδεχθούν την πρόσκληση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα