Κυβέρνηση: Με βάση τον κατάλογο του 2010 τα ΜΟΕ – Διαψεύδουν τη Χουριέτ

Διαβάζεται σε 1'
Κυβέρνηση: Με βάση τον κατάλογο του 2010 τα ΜΟΕ – Διαψεύδουν τη Χουριέτ
Φρεγάτα AP Costas Baltas

Το υπουργείο Άμυνας και ο Παύλος Μαρινάκης ξεκαθάρισαν το πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία. Η συζήτηση δεν αφορά τις Navtex.

Με βάση τον κατάλογο του 2010 πραγματοποιείται σήμερα η συνάντηση για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, στην Άγκυρα.

Αυτό ξεκαθάρισαν τόσο το υπουργείο Άμυνας, όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, διαψεύδοντας δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Χουριέτ, σύμφωνα με το οποίο στο τραπέζι των συζητήσεων έχει τεθεί και το θέμα των Navtex.

Δεν υφίσταται τέτοιο θέμα, ξεκαθάρισε ειδικότερα ο κ. Μαρινάκης, παραπέμποντας στον κατάλογο του 2010 για το περιεχόμενο των συνομιλιών.

“Οι συνομιλίες αφορούν κατάρτιση δραστηριοτήτων ΜΟΕ έτους 2024, από τον εγκεκριμένο, κοινό, κατάλογο ΜΟΕ, που καταρτίσθηκε το 2010 (πχ οργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων, ανταλλαγή επισκέψεων στρατιωτικών αντιπροσωπειών, ανταλλαγή επισκέψεων μεταξύ των Διοικητών παραμεθόριων μονάδων, τηλεφωνική γραμμή μεταξύ ΕΚΑΕ Λάρισας- Εσκί Σεχίρ)”, ανέφεραν εν τω μεταξύ από το υπουργείο Άμυνας, τονίζοντας:

“Από τα αναγραφόμενα σε μερίδα του τουρκικού Τύπου, σχετικά με το αντικείμενο της συνάντησης, δεν είναι ακριβή όσα δεν περιλαμβάνονται στο ανωτέρω πλαίσιο.”

Υπενθυμίζεται ότι επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας είναι ο Πρέσβης κ. Θεοχάρης Λαλάκος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα