ΚΚΕ: Αρχίζει σήμερα το 21ο Συνέδριο

ΚΚΕ: Αρχίζει σήμερα το 21ο Συνέδριο
Τα γραφεία του ΚΚΕ στον Περισσό. Eurokinissi

"Δυνατό ΚΚΕ. Νους - Καρδιά - Οργανωτής της εργατικής - λαϊκής πάλης για το σοσιαλισμό" είναι στο σύνθημα του 21ου Συνεδρίου του ΚΚΕ που αρχίζει την Πέμπτη. Αναλυτικά το πρόγραμμα.

Αρχίζει σήμερα το 21ο Συνέδριο του ΚΚΕ με σύνθημα «Δυνατό ΚΚΕ. Νους – Καρδιά – Οργανωτής της εργατικής – λαϊκής πάλης για το σοσιαλισμό». Η εναρκτήρια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου, στις 7.30 μ.μ., και θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Η είσοδος θα γίνεται μόνο με προσκλήσεις.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα συνεχιστούν την Παρασκευή 25 Ιούνη, στις 9 π.μ., στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 27 Ιούνη.

Τα θέματα του Συνεδρίου, με βάση το Καταστατικό του Κόμματος, είναι τα εξής:

  • Ο απολογισμός δράσης της ΚΕ και όλου του Κόμματος από το 20ό προς το 21ο Συνέδριο, οι βασικές εκτιμήσεις για τις διεθνείς και εγχώριες οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις της περιόδου, η κατάσταση του εργατικού – λαϊκού κινήματος και τα καθήκοντα του Κόμματος έως το 22ο Συνέδριο.
  • Η εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής και Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου.

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής 90 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα έχουν στείλει χαιρετιστήριο μήνυμα στο ΚΚΕ για το 21ο Συνέδριο.

Η εναρκτήρια εκδήλωση είναι μια οπτικοποιημένη συναυλία με τραγούδια από διάφορα μέρη του κόσμου, συνοδευόμενα από βίντεο και κατασκευές. Ο τίτλος της, «Ποτάμι ο κόσμος και δεν γυρνάει», είναι δανεισμένος από «Το τραγούδι του Μολδάβα» των Μπέρτολτ Μπρεχτ – Κουρτ Βάιλ και εκφράζει την αλήθεια ότι ο κόσμος, παρά τις καμπές και τα εμπόδια, με κινήσεις εσωτερικές που κάποτε φτάνουν να γίνουν ορμητικές, προχωρά μπροστά.

Το σενάριο της συναυλίας διατρέχει τον στίχο «Η πιο μεγάλη νύχτα θα φέρει το φως». Παρακολουθώντας τη βασανισμένη από την καπιταλιστική εκμετάλλευση, την ιμπεριαλιστική βία, τον πόλεμο και την καταστολή, ζωή των σύγχρονων προλετάριων, αλλά και την αντίσταση με τους αγώνες τους, οδηγεί κλιμακωτά στις σοσιαλιστικές επαναστάσεις, σ’ αυτές που έγιναν και εκείνες που θα ‘ρθουν. Ολη αυτή η δύσκολη πορεία από το σήμερα στο αύριο παρατηρείται από μακριά, από το φωτεινό μέλλον της σοσιαλιστικής – κομμουνιστικής κοινωνίας.

«Και εμείς από τη δική μας πλευρά, μέσα από την τέχνη μας, συμβάλλουμε στην κορυφαία εσωοργανωτική διαδικασία του Κόμματός μας», είπε στον «Ριζοσπάστη» η Θαλασσιά Αντωνοπούλου, εκ μέρους της ομάδας που προετοιμάζει την εκδήλωση.

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι μαζικών φορέων, εργατικών συνδικάτων, του γυναικείου κινήματος, άνθρωποι των Γραμμάτων, των Τεχνών, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού, της Επιστήμης. Επίσης έχει προσκληθεί το προεδρείο της Βουλής, οι δήμαρχοι Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης και Γαλατσίου.

Θα τηρηθούν όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορονοϊό, όπως γίνεται άλλωστε και σε όλες τις άλλες εκδηλώσεις του Κόμματος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα