ΚΚΕ για υποκλοπές: Η ΝΔ δεν μπορεί να κρύψει τις ευθύνες της γιατί πρόκειται για δικό της νόμο

Διαβάζεται σε 2'
Τα γραφεία του ΚΚΕ
Τα γραφεία του ΚΚΕ Eurokinissi

Το σχόλιο του ΚΚΕ μετά την απόφαση του ΣτΕ για τις υποκλοπές.

«Η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, σχετικά με το αίτημα ενημέρωσης του κ. Ανδρουλάκη, έκρινε ως αντισυνταγματική την ακραία ρύθμιση του νόμου της ΝΔ του 2021, με την οποία ο παρακολουθούμενος για λόγους εθνικής ασφάλειας δεν θα λάμβανε ποτέ οποιαδήποτε ενημέρωση για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του. Η ΝΔ δεν μπορεί να κρύψει τις ευθύνες της, γιατί πρόκειται για δικό της νόμο, με την “τραγική” ειρωνεία που γνωρίζουν πλέον οι πάντες, πως τον είχε ψηφίσει και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ!» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του.

«Το κρίσιμο είναι πως και με αυτή την απόφαση παραμένει στο απυρόβλητο το συνολικό αντιδραστικό πλαίσιο των μαζικών παρακολουθήσεων για λόγους εθνικής ασφάλειας, με επιστέγασμα τον εξίσου απαράδεκτο, νεότερο νόμο της ΝΔ του 2022» επισημαίνει το σχόλιο του κόμματος και καταλήγει:

«Αποδεικνύεται ότι το κρατικό δόγμα “ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων” έχει τη βούλα του Συντάγματος, αλλά και του ευρωπαϊκού δικαίου που το ΣτΕ επικαλείται. Στην πραγματικότητα το “κράτος δικαίου” της ΕΕ είναι αληθινός “βάλτος” για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού, γι’ αυτό και πρέπει να καταδικαστεί μαζί με όλα τα κόμματα που νυχθημερόν το επικαλούνται και το υπερασπίζονται».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα