ΚΚΕ: Θα στηρίξει την πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή

Διαβάζεται σε 2'
Γραφεία ΚΚΕ
Γραφεία ΚΚΕ INTIME

Με στόχο να αναδειχθεί η ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ και των προηγούμενων για το έγκλημα των Τεμπών, μαζί με τις προσπάθειες συγκάλυψης, το ΚΚΕ ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει την πρόταση δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ.

Την πρόταση δυσπιστίας που θα καταθέσει το μεσημέρι της Τρίτης (26/03), το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στον απόηχο του δημοσιεύματος του “Βήματος” περί αλλοίωσης των ηχητικών καταγραφών στο δυστύχημα των Τεμπών. θα στηρίξει το ΚΚΕ, όπως έκανε γνωστό σε σχετική ανακοίνωσή του.

Όπως αναφέρει σχόλιο του κόμματος, “το ΚΚΕ θα στηρίξει στη Βουλή την πρόταση δυσπιστίας απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, αναδεικνύοντας τόσο την ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης και των προηγούμενων για το έγκλημα των Τεμπών, μαζί με τις προσπάθειες συγκάλυψης, όσο και το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής που στρέφεται κατά των εργατικών, λαϊκών, δημοκρατικών δικαιωμάτων”.

“Αυτά τα δικαιώματα μπορεί να τα υπερασπιστεί, εγγυηθεί και επιβάλει ο ίδιος ο λαός κι όχι κόμματα των οποίων η ‘αντιπολιτευτική’ γραμμή κινείται ‘εντός των τειχών’ της ίδιας στρατηγικής, όπως αυτή της κυβέρνησης της ΝΔ. Ούτε πολύ περισσότερο οι προτάσεις περί ‘διεθνών παρατηρητών’, όπως της ΕΕ, που η εμπειρία έχει δείξει ότι αξιοποιούνται για άλλου είδους παρεμβάσεις και όχι φυσικά για τα πραγματικά συμφέροντα των λαών”, προσθέτει το ΚΚΕ και τονίζει καταλήγοντας στο σχόλιό του:

“Όπως έγινε το προηγούμενο διάστημα, η μόνη ‘μομφή’ που μπορεί να στριμώξει την κυβέρνηση και να συγκρουστεί πραγματικά με την πολιτική που υπηρετεί, είναι αυτή που καταθέτει το εργατικό, λαϊκό, νεολαιίστικο κίνημα με τους αγώνες του και το ΚΚΕ σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσει να δίνει όλες του τις δυνάμεις”.

Υπενθυμίζεται πως το ΚΚΕ λειτούργησε με το διαχρονικό τρόπο που υιοθετεί απέναντι σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες από κόμματα της κεντροαριστεράς ή της αριστεράς: Τηρώντας τις αποστάσεις του, αλλά στηρίζοντας την πρόταση δυσπιστίας.

Δεν αναγνωρίζουμε στο ΠΑΣΟΚ και τον κύριο Ανδρουλάκη κανένα πραγματικό και ουσιαστικό αντιπολιτευτικό ρόλο απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, καθώς είναι εκείνο το κόμμα που όλα αυτά τα χρόνια έχει στηρίξει όσο λίγοι την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη και μάλιστα σε κρίσιμα ζητήματα“, είπε σε ανακοίνωσή του, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως “εφόσον κατατεθεί πρόταση μομφής απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, το ΚΚΕ θα τη στηρίξει με το δικό του σκεπτικό, όπως κάνει πάντα“.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα