ΚΚΕ: Ζητά άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για τις υποκλοπές

ΚΚΕ: Ζητά άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για τις υποκλοπές
ΚΚΕ SOOC

Το ΚΚΕ ζητά την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για το θέμα των υποκλοπών, μέσω επιστολής την οποία υπογράφει ο Μανώλης Συντυχάκης.

Την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ώστε να διερευνηθούν η παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ από την ΕΥΠ και η απόπειρα παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου με το Predator, ζητά το ΚΚΕ.

Με επιστολή προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής, την οποία υπογράφει εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος ο βουλευτής και μέλος της Επιτροπής, Μανώλης Συντυχάκης, ζητούνται ακροάσεις σχετικά με το ζήτημα, ενώ γίνεται λόγος και για παράνομες υποκλοπές στο στο τηλεφωνικό κέντρο της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η επιστολή του ΚΚΕ

“Προκειμένου να διερευνηθούν η παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και Ευρωβουλευτή κ. Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ και η επιβεβαιωμένη απόπειρα παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου με το κακόβουλο λογισμικό predator, όπως επίσης και οι παρακολουθήσεις τηλεφώνων δημοσιογράφων, αλλά και οι παράνομες συνακροάσεις-υποκλοπές στο τηλεφωνικό κέντρο της ΚΕ του ΚΚΕ, ζητούμε την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, εντός της τρέχουσας εβδομάδας, στην οποία θα κληθούν σε ακρόαση:

α) Ο νέος διοικητής της ΕΥΠ κ. Θεμιστοκλής Δεμίρης

β) Ο καθαιρεθείς διοικητής της ΕΥΠ κ. Παναγιώτης Κοντολέων

γ) Η αρμόδια για την ΕΥΠ Εισαγγελέας Εφετών κ. Βασιλική Βλάχου

δ) Ο μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας του Πρωθυπουργού κ. Γρηγόρης Δημητριάδης

ε) Ο Πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) κ. Χρήστος Ράμμος

καθώς και όποιος άλλος κριθεί αναγκαίο να κληθεί σε ακρόαση”.

Η δήλωση του Θανάση Παφίλη

Σε δήλωση προχώρησε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, μετά τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

«Το ΚΚΕ στηρίζει τη δημιουργία εξεταστικής επιτροπής που θα εξετάσει και την υπόθεση Ανδρουλάκη και την υπόθεση άλλων δημοσιογράφων και την υπόθεση έξι χρόνων από την παρακολούθηση των γραφείων της ΚΕ του ΚΚΕ. Το πιο σημαντικό θεωρούμε, πέρα από τις προσπάθειες που θα κάνουμε, όπως κάνουμε πάντα, για να χυθεί άπλετο φως, όσο είναι δυνατόν, είναι να αναδειχθεί το τερατώδες θεσμικό πλαίσιο που όχι μόνο δεν προστατεύει αλλά καταργεί οποιοδήποτε απόρρητο και οποιοδήποτε τέτοιο δικαίωμα. Για αυτό τα υπόλοιπα κόμματα δεν βγάζουν άχνα, γιατί το έχουν ψηφίσει όλοι και τώρα επικεντρώνονται στο να ρίχνουν ευθύνες ο ένας στον άλλο», δήλωσε.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη στάση του ΚΚΕ στην πρόταση που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, ο Θ. Παφίλης απάντησε: «Θα δούμε πώς θα διαμορφωθεί, γιατί είναι λίγο ασαφή τα πράγματα. Δεν αποκλείουμε να καταθέσουμε και δικιά μας ξεχωριστή πρόταση και να απαιτήσουμε να συμπεριληφθεί, αφού όλοι θέλουν φως και διαφάνεια άπλετη, εντός ή εκτός εισαγωγικών, και να την συμπεριλάβουν και στην τελική πρόταση».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα