“Κλειδώνει” το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ- Η ονοματολογία και οι “σίγουροι”

“Κλειδώνει” το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ- Η ονοματολογία και οι “σίγουροι”
Κατά 30 εκατομμύρια το χρόνο αυξάνει το χρέος της Ν.Δ από τότε που ανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ Eurokinissi

Εξετάζεται το ενδεχόμενο ο Μητσοτάκης να ανακοινώσει ορισμένα από τα ονόματα των υποψηφίων ευρωβουλευτών τις επόμενες ημέρες. Μεϊμαράκης, Ασημακοπούλου, Μάρκου έχουν ήδη ανακοινωθεί. Ποια ονόματα παίζουν και ποια έχουν κλείσει

Το ενδεχόμενο να ανακοινώσει μέσα στις επόμενες ημέρες ορισμένα ακόμη ονόματα υποψηφίων με τη Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές εξετάζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ακόμη ληφθεί και ενδεχομένως να εξαρτηθούν και από την επικαιρότητα καθώς αυτές οι σκέψεις υπήρχαν στο Μοσχάτο από την περασμένη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι επίσημα έχει ανακοινωθεί πως από τις λίστες των εθνικών εκλογών μεταπηδούν στο ευρωψηφοδέλτιο, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, η τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής Άννα- Μισέλ Ασημακοπούλου (την υποψηφιότητα της για την ευρωβουλή είχε ανακοινώσει ο ίδιος ο κ.Μητσοτάκης σε εκδήλωση) και η προερχόμενη από το Ποτάμι βουλευτής Κατερίνα Μάρκου.

H Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου Eurokinissi

Είναι επίσης γνωστό ότι τη μάχη των ευρωεκλογών θα δώσει ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Δέρβος, που μένει να ανακοινωθεί επίσημα, καθώς και ότι θα είναι υποψήφιοι ξανά οι νυν ευρωβουλευτές Μανόλης Κεφαλογιάννης. Ελίζα Βόζενμπεργκ, Γιώργος Κύρτσος (στον οποίο αρχικά είχε προταθεί να κατέβει στο Δυτικό Τομέα Αθηνών) και Θοδωρής Ζαγοράκης (για τον οποίο αρχικά υπήρχε σκέψη να μπει στη μάχη της Θεσσαλονίκης).

Είναι δε κοινό μυστικό ότι η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη θα πολιτευθεί στις εθνικές εκλογές στην Α΄ Θεσσαλονίκης, ωστόσο η τυπική ανακοίνωση της υποψηφιότητας της θα εξαρτηθεί απο το χρόνο των εθνικων εκλογων, ενώ κυκλοφορει επσης το σενάριο ότι η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Σοφία Ζαχαράκη κατέβει τελικά στις ευρωεκλογές. Ενδεχομένως επίσης το Μοσχάτο προβληματίζουν και τα σενάρια που κυκλοφορούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας σκέφτεται να διεξαχθούν ξανά οι ευρωεκλογές με λίστα. Σε κάθε περίπτωση ο χρονος και ο βαθμός των ανακοινώσεων είναι ένα από τα ζητήματα που αναμένεται να τεθούν σήμερα στον πρωινό καφέ.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη Eurokinissi

Εν τω μεταξύ η ονοματολογία πάντως συνεχίζεται. Το θέμα του Γιώργου Αυτιά το έληξε και επισήμως πριν από μία εβδομάδα η κ.Σπυράκη, καθώς ο δημοσιογράφος φέρεται να μη δέχθηκε να σταματησει την τηλεοπτική του εκπομπή προκειμένου να είναι υποψήφιος. Δεν τίθεται επίσης όπως έχει γράψει το News 24/7 θέμα να είναι υποψήφιοι με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης και ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

Στο γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο έχουν κλειδώσει όμως ο πρέσβης επί τιμή, Αλέξανδρος Μαλλιάς και ο καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Παύλος Ελευθεριάδης

Ως σίγουροι υποψήφιοι φέρονται επίσης ο οικονομολόγος Δημήτρης Τσαγκάρης, που το τελευταίο διάστημα έχει πυκνώσει τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις, καθώς και το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επί σειρά ετών και μέλος του Περιβαλλοντικού και Κοινωνικού Συμβουλευτικού Οργάνου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης, Γιώργος Κρεμλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες υποψήφιος θα είναι επίσηςο πρώην υπηρεσιακός υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και πρώην γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Δημήτρης Μελάς, ο οποίος τον τελευταίο χρόνο έκανε πολλές εμφανίσεις σε κομματικές εκδηλώσεις και εκδηλώσεις βουλευτών της ΝΔ ιδιως στη Βόρεια Ελλάδα.

Υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ θα είναι επίσης σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ. Γιάννης Πάιδας, με στόχο βέβαια την τεράστια δεξαμενή των δημοσίων υπαλλήλων.

Κλείδωσε και η υποψηφιότητα του δημάρχου Σάμου Μιχάλη Αγγελόπουλου, με το βλέμμα βέβαια στο προσφυγικό που ήταν και ένα από τα ζητήματα τα οποία ο κ.Μητσοτάκης συζήτησε με τη νέα πρόεδρο των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών, Ανεγκρέτ Κράμπ- Καρενμπάουερ κατά τη συνάντηση τους την Πέμπτη το βράδυ στο περιθώριο της διάσκεψης του Μονάχου.

Σύμφωνα με πληροφορίες τέλος με τη ΝΔ συζητά αλλά δεν έχει ακόμη κλειδώσει ο επιχειρηματίας εκ Πατρών Πλάτων Μαρλαφέκας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα