Κλείνει η ψαλίδα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Κλείνει η ψαλίδα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή Eurokinissi

Την μικρότερη διαφορά της τελευταίας διετίας μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα.

Το κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση που δημοσιεύει το ΈΘΝΟΣ της Κυριακής.

Η έρευνα που αφορά στις ευρωεκλογές καταγράφει τις θέσεις των πολιτών σε μία σειρά από ζητήματα, από την έξοδο στις αγορές στην Συμφωνία των Πρεσπών και την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 24,3% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 20,2. Η διαφορά αυτή, του 4,1% αποτελεί την μικρότερη διαφορά της τελευταίας διετίας µεταξύ των δύο ισχυρών κοµµάτων και δείχνει εκτός από το “κλείσιμο της ψαλίδας” και μία μίνι εδραίωση του δικομματισμού, πολύ μακριά, όμως, από τα πάλαι ποτέ ποσοστά που συγκέντρωναν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

 

Η κυβέρνηση δείχνει να κερδίζει από την αύξηση του κατώτατου µισθού και την πρόσφατη έξοδο στις αγορές, µε το 64% και 51%, αντίστοιχα, των συµµετεχόντων να απαντούν πως οι κινήσεις αυτές προσανατολίζονται στη σωστή κατεύθυνση.

 

Αντίθετα, φαίνεται να χάνει αρκετούς “πόντους” από την Συµφωνία των Πρεσπών, αφού το 63% όσων απάντησαν στην έρευνα έκριναν “αρνητική” την υπερψήφισή της από τη Βουλή µε 153 βουλευτές. Στην ερώτηση αν από τα παραπάνω ωφελήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας ή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η πλειοψηφία των συµµετεχόντων (σχεδόν 60%) κρίνει ότι κανένας από τους δύο έχει ωφεληθεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα