Το κόμματα καταδικάζουν την βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΪ

Το κόμματα καταδικάζουν την βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΪ
Ισχυρή έκρηξη βόμβας τα ξημερώματα στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚAΪ στο Φάληρο Eurokinissi

Στην απερίφραστη καταδίκη της επίθεσης με βόμβα που έγινε στο κτήριο των εγκαταστάσεων του τ/σ ΣΚΑΙ, τα ξημερώματα της Δευτέρας, προχώρησαν με ανακοινώσεις τους τα πολιτικά κόμματα.

Ομόθυμα καταδίκασε ο πολιτικός κόσμος την επίθεση στον ΣΚΑΪ τα ξημερώματα.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την τοποθέτηση βόμβας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Αποτελεί μια βαθιά αντιδημοκρατική ενέργεια, που στρέφεται ενάντια στην ελευθεροτυπία και την ενημέρωση. Οι αστυνομικές αρχές πρέπει να ολοκληρώσουν τάχιστα τις έρευνές τους και οι δράστες να οδηγηθούν άμεσα στη Δικαιοσύνη» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

 «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη βομβιστική επίθεση κατά του ΣΚΑΪ. Πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια που στρέφεται κατά της ελευθεροτυπίας και της Δημοκρατίας. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους δημοσιογράφους και όλους τους εργαζόμενους του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σταθμού» δήλωσε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Θεόδωρος Τοσουνίδης.

Το Κίνημα Αλλαγής με ανακοίνωση του καταδικάζει την βομβιστική επίθεση εναντίον του ΣΚΑΪ. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Καταδικάζουμε κατηγορηματικά και απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση κατά του ΣΚΑΪ. Η Δημοκρατία και η Ενημέρωση δεν τρομοκρατούνται. Η κυβέρνηση οφείλει να βρει τους δράστες και να τους στείλει στη Δικαιοσύνη. Οι εργαζόμενοι όρθιοι θα συνεχίσουν τον αγώνα της ενημέρωσης. Είμαστε στο πλευρό τους» δήλωσε ο Σταμάτης Μαλέλης, γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής για την τρομοκρατική επίθεση κατά του ΣΚΑΪ.

Από την πλευρά του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι «οι ενέργειες αυτές είναι απόλυτα καταδικαστέες».

Λειτουργούν, εκτός των άλλων, σημειώνει το κόμμα, ως άλλοθι για την ένταση της καταστολής και βοηθούν αντικειμενικά εκείνους, που θέλουν να επιβληθεί κλίμα φόβου και σιγή νεκροταφείου στον λαό.

Για επίθεση εναντίον της Δημοκρατίας κάνει λόγο το Ποτάμι, καταδικάζοντας το τρομοκρατικό χτύπημα στον ΣΚΑΪ.

«Η βομβιστική επίθεση εναντίον Μέσων Ενημέρωσης είναι επίθεση εναντίον της Δημοκρατίας. Είναι καθήκον όλων των δημοκρατικών δυνάμεων να καταδικάσουν την επίθεση, επισημαίνοντας ότι η τρομοκρατία δεν έχει θέση στην κοινωνία μας» υπογραμμίζει το κόμμα.

Οι αρχές, σημειώνει η Σεβαστουπόλεως, πρέπει να ανακαλύψουν τους ενόχους και όλοι πρέπει να απομονώσουμε τις ακραίες φωνές και να ενισχύσουμε το κλίμα διαλόγου αποφεύγοντας την ακραία πόλωση και τη στοχοποίηση ανθρώπων και Μέσων.

«Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους και στη διοίκηση του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα