Κονιόρδου για Βυζαντινό Μουσείο: “Δεν θα το έλεγα βανδαλισμό – Κάποιες κυρίες άπλωναν λάδι”

Κονιόρδου για Βυζαντινό Μουσείο: “Δεν θα το έλεγα βανδαλισμό – Κάποιες κυρίες άπλωναν λάδι”
Η Λυδία Κονιόρδου Eurokinissi

"Σαν υπουργείο ερευνούμε το περιστατικό. Είχε 20 φύλακες, ποιος ξέρει τώρα τι έγινε. Δεν είχε και πολύ κόσμο, αυτά ερευνούμε" επεσήμανε η υπουργός Πολιτισμού.

Στο πρωτοφανές περιστατικό που σημειώθηκε στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο το περασμένο Σάββατο, όταν δύο γυναίκες, κατά τη διάρκεια της περιήγησής τους, έριχναν παντού baby oil με αποτέλεσμα να προκαλέσουν φθορές σε σπάνια εκθέματα, αναφέρθηκε η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου.

Όπως επεσήμανε η κα. Κονιόρδου σε δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό Epsilon, δεν πρόκειται για βανδαλισμό. «Δεν θα το έλεγα ακριβώς βανδαλισμό, ίσως είναι υπερβολική αυτή η έκταση. Θεωρούμε ότι ήταν κάποιες κυρίες οι οποίες άπλωναν κάποιο λάδι. Το αξιοπερίεργο ήταν ότι δεν έγινε αντιληπτό και αυτό ερευνούμε, πώς έγινε και δεν έγινε αντιληπτό» είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι οι ζημιές αποκαταστάθηκαν αμέσως. «Σαν υπουργείο ερευνούμε το περιστατικό. Είχε 20 φύλακες, ποιος ξέρει τώρα τι έγινε. Δεν είχε και πολύ κόσμο, αυτά ερευνούμε» συνέχισε η υπουργός Πολιτισμού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα