Κωνσταντοπούλου: Νομικός φορέας για Siemens, Γερμανικές Οφειλές, ΕΛΣΤΑΤ, και Χρέος

Κωνσταντοπούλου: Νομικός φορέας για Siemens, Γερμανικές Οφειλές, ΕΛΣΤΑΤ, και Χρέος
giorgos nikolaidis

"Όταν είπα ότι θα ανακοινώσω κάτι μεγάλο, πολλοί φοβήθηκαν. Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι θα κάνω αυτό ακριβώς που φοβούνται", δήλωσε στην εκδήλωση όπου ανακοινώθηκε η πρωτοβουλία, η πρώην πρόεδρος της Βουλής

Στις 15 Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια ημέρα της Δημοκρατίας η Πλεύση Ελευθερίας και το «ΌΧΙ στα Ναι τους» ιδρύουν Νομικό Φορέα υπεράσπισης της Δημοκρατίας και του Δημοσίου Συμφέροντος. Με έγκριτους νομικούς και επιστήμονες ως αιχμή του δόρατος και με τους πολίτες συμμέτοχους και συμπαραστάτες.

Όπως είχε υποσχεθεί, στο γνωστό βίντεο με σύνθημα «αυτά είναι νομικά πράγματα, δεν είναι πολιτική», η Ζωή Κωνσταντοπούλου το απόγευμα της Τρίτης ανακοίνωσε την εν λόγω πρωτοβουλία. Την ίδρυση, δηλαδή, νομικού φορέα για τη διεκδίκηση Δικαιοσύνης, σε τέσσερις μεγάλες υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος και συνολικά απέναντι στο Μνημόνιο, τη Διαφθορά και τη Διαπλοκή.

Οι τέσσερις υποθέσεις που θα εξετάσει ο Φορέας

1. Υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ

Ως πειστήρια ενοχής για τις ελληνικές κυβερνήσεις, αλλά και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαρακτήρισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου τα μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας Γεωργίου – Παπακωνσταντίνου – Όλι Ρεν, που, ενώ εδώ και 4,5 χρόνια υπάρχουν στη δικογραφία της Βουλής, παρασιωπώνται συστηματικά.

2. Υπόθεση Siemens

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποκάλυψε σύνδεση του άκυρου συμβιβασμού με την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, αφού, μεταξύ των οικονομικών εκκρεμοτήτων που ξεπλύθηκαν είναι και εκείνες που αφορούν τα ίδια νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου που χρησιμοποιήθηκαν για την διόγκωση του ελλείμματος. Από την Πλεύση Ελευθερίας ισχυρίζονται πως η κυβέρνηση εξακολουθεί να εφαρμόζει τον άκυρο συμβιβασμό με τη SIEMENS, τον οποίο δεν εφαρμόζει καν η ίδια η SIEMENS, αφού εξασφάλισε τα πολυπόθητα πιστοποιητικά διαφάνειας από το Ελληνικό Δημόσιο, χάρη στους Σαμαρά-Βενιζέλο-Στουρνάρα.

3.  ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ

Από τον νέο νομικό φορέα τονίζουν πως από το 2014 υπάρχει νομική εισήγηση για την δικαστική διεκδίκηση. Από το 2015 υπάρχει οικονομική αποτύπωση που επιτρέπει την εγγραφή των οφειλών στον προϋπολογισμό του Κράτους. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου υπογράμμισε ότι η πρόσφατη επικοινωνιακή εκστρατεία της Κυβέρνησης για δήθεν διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών δεν μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα: ότι η Κυβέρνηση αδρανεί και ροκανίζει το χρόνο, εξυπηρετώντας τη Γερμανία και δίνοντάς της χρόνο να προετοιμάζεται και να χτίζει τη νομική της άμυνα.

4.  ΔΙΣΤΟΜΟ. ΜΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος δεν υπογράφει για να κατασχεθεί η περιουσία της Γερμανίας στην Ελλάδα, αλλά έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του για την απελευθέρωση των κατασχέσεων και πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας των απλών ανθρώπων, αναφέρει η πρώην πρόεδρος της Βουλής.

Από το 2000 υπάρχει αμετάκλητη απόφαση για το Δίστομο. Το μόνο που εμποδίζει την εκτέλεσή της κατά του Γερμανικού Δημοσίου είναι η άρνηση όλων των Κυβερνήσεων και των Υπουργών Δικαιοσύνης να βάλουν ΜΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ, όπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου.

Δικαιοσύνη απέναντι στην ανομία

Όπως εξήγησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου ο φορέας που ιδρύεται βασίζεται στην αρχή της λαϊκής κυριαρχίας [Σύνταγμα, Άρθρο 1]: όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό και ασκούνται υπέρ αυτού. “Όταν Κυβέρνηση, Βουλή κι ακόμη και τα Δικαστήρια συχνά δεν ασκούν τις εξουσίες τους υπέρ του λαού και του δημοσίου  συμφέροντος, τότε οι πολίτες νομιμοποιούνται να διεκδικήσουν την άσκηση κατά το Σύνταγμα αυτών των εξουσιών. Να προστατεύσουν τη Δημοκρατία και να διεκδικήσουν Δικαιοσύνη, άρση της αδικίας και της πολιτικής ανομίας”.

Αυτά είναι νομικά πράγματα, όχι πολιτική

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε αποφασισμένη να κάνει ό,τι χρειαστεί και να φροντίσει για τη συγκρότηση των νομικών εργαλείων που θα σταματήσουν την ασυδοσία και την ατιμωρησία σε υποθέσεις με ιστορική σημασία για τη δημοκρατία και την ελευθερία όπως οι παραπάνω. “Απέναντι στην πολιτική και κυβερνητική ανομία, απέναντι στην διαπλοκή και τον δοσιλογισμό, πρέπει να υπάρξει λογοδοσία. Γιατί η Δικαιοσύνη είναι πυλώνας της Δημοκρατίας, προϋπόθεση ευημερίας και αναγκαίος όρος της κοινωνικής συνοχής” ανέφερε και προανήγγειλε τέσσερις μεγάλες εκδηλώσεις μέσα στον Οκτώβριο και Αποκαλύψεις από την πρώτη στιγμή.

 

Εξάλλου, η Ζωή Κωνσταντοπούλου περιέγραψε πως οι τέσσερις μεγάλες εκδηλώσεις θα αφορούν τις 4 υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος, με τις οποίες θα καταπιαστεί ο φορέας, για την πλήρη ενημέρωση και εγρήγορση των πολιτών. Η Συνέντευξη Τύπου άνοιξε με τον Διαμαντή Καραναστάση να προειδοποιεί ότι «εμείς, στο μικρό αδερφάκι της Πλεύσης, το ΌΧΙ στα Ναι τους, όταν ανοίγουμε το καπάκι, δεν το κάνουμε για να φύγει λίγος ατμός. Το κάνουμε γιατί ξέρουμε ακριβώς τη συνταγή. Και σας υποσχόμαστε ένα πολύ πλούσιο μενού», αναγγέλλοντας με αυτόν τον τρόπο τις πολυποίκιλες πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν και θα ταράξουν τα νερά. Και συνεχίστηκε με την 17χρονη Μαρία Σπανού, την πρωταγωνίστρια του βίντεο-αναγγελίας, να κάνει αιχμηρές ερωτήσεις στη Ζωή Κωνσταντοπούλου για τις 4 υποθέσεις.

ΜΝΗΜΟΝΙΟ-ΧΡΕΟΣ-ΕΚΘΕΣΗ για Ευθύνες ΔΝΤ

Για την υπόθεση του Μνημονίου, του Χρέους και την πρόσφατη έκθεση του Ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης του ΔΝΤ, η Ζωή Κωνσταντοπούλου προανήγγειλε νομικές ενέργειες σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, για την ποινική, αστική και διεθνή ευθύνη όσων εμπλέκονται στο Μνημονιακό Έγκλημα. Όπως είπε χαρακτηριστικά, η πρόσφατη έκθεση αποτελεί «πυρηνικό όπλο» υπέρ της Ελλάδας σε μια διεκδίκηση, όπλο που η Κυβέρνηση δεν χρησιμοποιεί, αλλά αντίθετα διαβεβαιώνει ότι αποδέχεται ως καλώς καμωμένα όσα εγκληματικά έχουν συμβεί και διαπιστώνονται σε αλλεπάλληλες εκθέσεις Ανεξάρτητων Οργάνων, Θεσμικών Φορέων και Διεθνών Οργανισμών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα