Κοντονής: Δυσάρεστη έκπληξη η απόφαση για την Ηριάννα

Συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή με τον Γιάννη Αλαφούζο την Πέμπτη 23 Απριλίου 2015.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή με τον Γιάννη Αλαφούζο την Πέμπτη 23 Απριλίου 2015. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

"Οι πολίτες ζητούν και απαιτούν από τη δικαιοσύνη ίσα μέτρα και ίσα σταθμά για όλους", τόνισε για την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης. Καταδίκασε τις βιαιοπραγίες, λέγοντας ότι "και οι δικαστές είναι άνθρωποι και κάνουν λάθη"

Τη δυσάρεστη έκπληξη του υπουργείου Δικαιοσύνης για την απόφαση του πενταμελούς εφετείου που απέρριψε με ψήφους 3 – 2 την αίτηση αποφυλάκισης της Ηριάννας εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο Σταύρος Κοντονής αφήνοντας αιχμές για δικαστές που κάνουν και λάθη.

«Η απόφαση του πενταμελούς εφετείου αναστολών αποτέλεσε για μας μια δυσάρεστη έκπληξη» τόνισε ο κ. Κοντονής και υπενθύμισε ότι η στάση της Ηριάννας «ήταν υποδειγματική» όσον αφορά τα καταναγκαστικά μέτρα που της επιβλήθηκαν. Επίσης υπογράμμισε ότι η Ηριάννα αξιοποίησε όλα τα δικονομικά εργαλεία για την άρση των περιοριστικών όρων που εμπόδιζαν την επιστημονική της εξέλιξη, κυρίως δηλαδή τη δυνατότητα να ταξιδεύει στο εξωτερικό για το διδακτορικό της.

«Οι πολίτες ζητούν και απαιτούν από τη Δικαιοσύνη ίσα μέτρα και ίσα σταθμά για όλους» τόνισε αιχμηρά ο υπουργός Δικαιοσύνης και χαρακτήρισε «τουλάχιστον περίεργο» να αποφυλακίζονται προσωρινά πρόσωπα που έχουν καταδικαστεί σε πολυετής ποινές για εμπόριο ναρκωτικών και η Ηριάννα να μην απολαμβάνει από τη Δικαιοσύνη  αντίστοιχο ευεργέτημα.

Και οι δικαστές είναι άνθρωποι και κάνουν λάθη

Ο κ. Κοντονής καταδίκασε παράλληλα τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν μετά την απόφαση. Χαρακτήρισε μάλιστα απαράδεκτες τόσο τις βιαιοπραγίες όσο και τις λεκτικές επιθέσεις κατά των δικαστών. «Και οι δικαστές είναι άνθρωποι και κάνουν λάθη» είπε με νόημα και σημείωσε ότι οι βιαιότητες «δυσφημούν την προσπάθεια και τον αγώνα της κοπέλας». Σημείωσε μάλιστα ότι ο κώδικας ποινικής δικονομίας προβλέπει τη δυνατότητα υποβολής νέας αίτησης που θα κριθεί από το ίδιο δικαστήριο «προφανώς με άλλη σύνθεση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ηριάννα: Απορρίφθηκε η αίτηση για αναστολή εκτέλεσης της ποινής

SHARE:

24Media Network