Κοντονής: Ολοκληρώθηκε η κατάθεσή του στον Εισαγγελέα

Ο Σταύρος Κοντονής
Ο Σταύρος Κοντονής EUROKINISSI

Κατέθεσε ο πρώην υπουργός δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής. Τι ανέφερε στον εισαγγελέα για υπόθεση που, κατά τον ίδιο, οδήγησε σε μετατροπή κακουργήματος δωροδοκίας σε πλημμέλημα.

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του Σταύρου Κοντονή στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργείται μετά τις καταγγελίες του για τη θεσμοθέτηση κάποιων διατάξεων στο νέο Ποινικό Κώδικα.

Κατά τη δίωρη κατάθεση του, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός δικαιοσύνης ανέφερε στον εισαγγελέα Εφετών συγκεκριμένη υπόθεση η οποία - κατά τον ίδιο- οδήγησε στην μετατροπή του κακουργήματος της δωροδοκίας σε πλημμέλημα.

Μάλιστα, εμφανίζεται να περιέγραψε συγκεκριμένα γεγονότα που υπέπεσαν στην αντίληψης του κατά τη διάρκεια της υπουργίας του, τα οποία φέρονται να σχετίζονται με την επίμαχη μετατροπή.

Κατά την είσοδό του, ο Στ. Κοντονής είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για "πολιτικό ολίσθημα" προσθέτοντας πως "οι πολιτικές ευθύνες δεν είναι καμίας νομοπαρασκευαστικής ή επιστημονικής επιτροπής. Οι πολιτικές ευθύνες είναι των κυβερνήσεων".

Πελώνη: Μείζον πολιτικό ζήτημα από τις καταγγελίες Κοντονή

Σχετικά με το ζήτημα τοποθετήθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

"Οι καταγγελίες του Σταύρου Κοντονή δημιουργούν μείζον πολιτικό ζήτημα.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε επισήμως δόλια επίσπευση των αλλαγών στον Ποινικό Κώδικα το 2019 προκειμένου να μετατραπεί η δωροδοκία από κακούργημα σε πλημμέλημα για να ευνοηθούν  συγκεκριμένα συμφέροντα. Μάλιστα, ο κ. Κοντονής προχώρησε ακόμη περισσότερο καταγγέλλοντας ότι η τότε κυβέρνηση μετέφερε τη διενέργεια των εκλογών μία εβδομάδα μετά την αρχική εξαγγελία για να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Βουλής και να ψηφιστεί ο νέος Ποινικός Κώδικας.

Η σπουδή του ΣΥΡΙΖΑ να εκδώσει ανακοίνωση, χωρίς να παίρνει θέση επί της ουσίας των καταγγελιών του πρώην υπουργού της κυβέρνησής του, δημιουργεί μεγάλα ερωτηματικά. Αναμένουμε τις απαντήσεις του κ. Τσίπρα, ο οποίος δεν μπορεί να συνεχίσει να σιωπά".

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιοσύνη
SHARE: