“Κορονο-ρόκ” από τον Αλέξη Τσίπρα

default image

Διμέτωπος του ΣΥΡΙΖΑ που απαιτεί, τώρα, ενίσχυση με μόνιμους στο ΕΣΥ και πλήρη αναπλήρωση μισθού για τους πληττόμενους. Την Παρασκευή στη Βουλή η "μάχη" Τσίπρα - Μητσοτάκη.

«Δεν χωράνε πια ούτε δικαιολογίες ούτε η φτηνή προπαγάνδα». Στην φράση αυτή του Αλέξη Τσίπρα στο τέλος της χθεσινής δήλωσής του για την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από την έξαρση του Covid 19 και στήριξης όσων πλήττονται από το μερικό lockdown, διαφαίνεται η πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία να οξύνει την κριτική προς την κυβέρνηση.

«Η διαρκής αδράνεια της κυβέρνησης αποδεικνύεται πια εγκληματική» επισήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που έκρινε ότι πρέπει να «πάρει πάνω του» το αντιπολιτευτικό στίγμα. Κάτι που αποδεικνύεται όχι μόνον από το χθεσινό μήνυμά του που είχε δραματικούς τόνους, αλλά και από την πρωτοβουλία του να αντιπαρατεθεί την ερχόμενη Παρασκευή στην Βουλή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αφορμή η ερώτηση που κατέθεσε πρός τον πρωθυπουργό, για την κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Η αξιωματική αντιπολίτευση διαμηνύει έτσι ότι φεύγει από την πολύμηνη περίοδο των προειδοποιήσεων και περνά στην ευθεία καταγγελία των κυβερνητικών επιλογών. Αυτές αποτιμά ως υπεύθυνες για το οριακό σημείο στο οποίο έχει περιέλθει το σύστημα υγείας όσο και για την δεινή θέση στην οποία θα βρεθούν για δεύτερη φορά μέσα στην ίδια χρονιά ολόκληροι επαγγελματικοί κλάδοι.

Μόνο επικοινωνία

Στα δύο αυτά μέτωπα άλλωστε, της ενίσχυσης του ΕΣΥ και της πραγματικής στήριξης εργαζομένων και επαγγελματιών ρίχνει το βάρος του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας εγκαλεί την κυβέρνηση πως παρότι αναστέλλεται ουσιαστικά η λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με τις αναβολές τακτικών χειρουργείων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία, ακόμη και τώρα εμμένει στην λογική των μηδενικών μόνιμων προσλήψεων. Επιμένοντας στο επικοινωνιακό τέχνασμα τις αναφοράς σε χιλιάδες προσλήψεις που όμως αφορούν έκτακτο προσωπικό το οποίο αντικειμενικά δεν μπορεί να καλύψει τις ελλείψεις. Ιδίως στο πεδίο των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας που απαιτούν προσωπικό υψηλής εμπειρίας και ετοιμότητας.

Στην ίδια κατηγορία, της επικοινωνιακής διαχείρισης, κατατάσσει και την προβολή των προσυμφώνων για την χορήγηση εμβολίων στην χώρα, η οποία είναι μόνιμη κυβερνητική επωδός. Μια τακτική με την οποία όπως είπε η κυβέρνηση «πουλάει ελπίδα, λέγοντας πως έχει δήθεν εξασφαλίσει και μάλιστα δωρεάν, ένα εμβόλιο που δεν έχει ακόμη ανακαλυφθεί, ενώ δεν φροντίζει ούτε καν για δωρεάν πρόσβαση σε τεστ».

Στο επίκεντρο των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι στην εστίαση Eurokinissi

Συνάντηση με τους επαγγελματίες της εστίασης

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει τις προτάσεις που έχει καταθέσει η αξιωματική αντιπολίτευση για ενίσχυση των πληττόμενων από την οικονομική κρίση. Μνημονεύοντας το γεγονός ότι υπάρχουν διαθέσιμα 37 δισσεκατομμύρια ευρώ, τα οποία όμως η κυβέρνηση του Κ.Μητσοτάκη επιμένει να μην αξιοποιεί. Σήμερα το μεσημερί, μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει συναντηση με την πανελλήνια ομοσπονδία των επιχειρήσεων της εστίασης (ΠΟΕΣΕ) που από σήμερα «κατεβάζει ρολά».

Επίσης με αφορμή την επίσκεψή του σε θεατρική παράσταση χθές βράδυ. ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκανε ειδική αναφορά στους ανθρώπους του πολιτισμού. Όπως σημείωσε: »Ο κόσμος του πολιτισμού βρίσκεται από την αρχή του έτους σε μια ασφυκτική κρίση. Η πανδημία αποδεικνύεται ότι ήρθε ως άλλοθι για μια κυβέρνηση που θέλει να φιμώσει ό,τι δεν ελέγχει. Μια κυβέρνηση που έστελνε την αστυνομία στα σινεμά για να συλλάβει νεαρούς και υπουργοί που ειρωνεύονταν και συκοφαντούσαν κορυφαίους δημιουργούς και καλλιτέχνες όταν τολμούσαν να μιλήσουν για τα προβλήματα του κλάδου τους.» .

Μίλησε για «μια κυβέρνηση που θέλει να ξεμπερδεύει με τον μαζικό, λαϊκό πολιτισμό και την καλλιτεχνική δημιουργία, δεν έχει κανένα ενδιαφέρον να στηρίξει τα σινεμά, τα θέατρα, τους συναυλιακούς χώρους, τους ηθοποιούς, τους τραγουδιστές, τους τεχνικούς, τους ηχολήπτες».

»Εμείς – ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας – θα συνεχίσουμε να κάνουμε το παν ώστε να ακούγονται σε κεντρικό επίπεδο οι διεκδικήσεις και τα προβλήματα των ανθρώπων του πολιτισμού, γιατί το νιώθουμε πρώτα και κύρια ως ηθικό μας χρέος. Γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά ότι σε αυτή τη χώρα το πρόβλημα δεν είναι οι κατ’ επάγγελμα υποκρινόμενοι, αλλά οι καθ’ έξιν υποκριτές που μάλιστα αυτοανακηρύσσονται σωτήρες».

Υπάρχουν οι δημοσιονομιές δυνατότητες για πλήρη αναπλήρωση μισθών λέει η τομεάρχης οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Eurokinissi

Πλήρης αναπλήρωση μισθών

Για το ζήτημα των ενισχύσεων πρός εργαζόμενους και επαγγελματίες τοποθετήθηκε χθές η αρμόδια τομεάρχης του κόμματος, Έφη Αχτσιόγλου. Όπως είπε «οι δημοσιονομικές δυνατότητες υπάρχουν για να δοθεί μη επιστρεπτέα ενίσχυση στις επιχειρήσεις, για πλήρη αναπλήρωση των μισθών από το κράτος, με διατήρηση των θέσεων και των σχέσεων εργασίας». Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση συνιστούν ουσιαστικά παγίδα, αφού προκρίνει τον συνεχή δανεισμό την ίδια στιγμή που έχει ψηφίσει τον νέο πτωχευτικό κώδικα για τις επιχειρήσεις αλλά και τα φυσικά πρόσωπα που βαδίζουν ολοταχώς προς την πτώχευση.

Άλλα λέει το μεσημέρι, άλλα κάνει το βράδυ η κυβέρνηση σχολίασε ο Νάσος Ηλιόπουλος για το κλείσιμο σχολείων στην Β.Ελλάδα Eurokinissi

Στα ζάρια η δημοσια υγεία

Για «επικίνδυνη» κυβέρνηση μίλησε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος. Σχολιάζοντας έτσι την ανακολουθία του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα που δήλωσε το μεσημέρι ότι δεν πρόκειται να κλείσουν σχολεία στην βόρεια Ελλάδα, όμως η κυβέρνηση τελικά προχώρησε στο κλείσιμο σχολικών μονάδων.

Όπως σημείωσε «μέσα στην ημέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μας δήλωνε για τη Θεσσαλονίκη ότι δεν θα κλείσει κάποια βαθμίδα της εκπαίδευσης, καθώς όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν υπάρχει μετάδοση μέσα στις τάξεις.Μέχρι το βράδυ τα λύκεια έκλεισαν. Άλλαξαν τα στοιχεία ή η κυβέρνηση λέει συνειδητά ψέματα; Είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε να κάνουμε με μια επικίνδυνη κυβέρνηση που παίζει στα ζάρια τη δημόσια υγεία.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα