Κοτζιά έχεις ταλέντο. Ο υπουργός Εξωτερικών τραγουδά με τον Τσαβούσογλου το 'We Are the World'

Κοτζιά έχεις ταλέντο. Ο υπουργός Εξωτερικών τραγουδά με τον Τσαβούσογλου το 'We Are the World'

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς τραγούδησε αγκαζέ με τον Τούρκο ομόλογο του, σε Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Αττάλεια. Μια κίνηση γεμάτη συμβολισμούς (Vid)

O Έλληνας υπουργός Εξωτερικών βρέθηκε στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Αττάλεια.

Μετά το επίσημο δείπνο, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέβηκε στη σκηνή της αίθουσας όπου λάμβανε χώρα η δεξίωση και ζήτησε να τραγουδήσει ο ίδιος το "We Are The World".

Στη συνέχεια, προσκάλεσε τους ομολόγους του να ανέβουν στη σκηνή για να τραγουδήσουν μαζί του για να περάσουν ένα μήνυμα ενότητας με αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο.

Ο Νίκος Κοτζιάς αποδέχτηκε με μεγάλη χαρά την πρόταση και μαζί με τους ομολόγους του τραγούδησαν το κομμάτι που έχει γραφτεί για την Παγκόσμια Ειρήνη.

Το περιστατικό:

Μαζί με τους υπουργούς εξωτερικών τραγούδησαν και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιενς Στόλτενμπεργκ όπως και η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι.

Ελεγκτικούς μηχανισμούς για την αντιμετώπιση των παράνομων Αφγανών ζήτησε ο Νίκος Κοτζιάς

Τις δυσμενείς επιπτώσεις του πολέμου στο Αφγανιστάν για την Ελλάδα, επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς μιλώντας στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.

Ο κ. Κοτζιάς κατά την παρέμβασή του στο πρώτο θέμα των εργασιών, εξήγησε την κατάσταση που βιώνει η Ελλάδα αφενός όσον αφορά στο πρόβλημα των δεκάδων χιλιάδων μεταναστών και αφετέρου στη τεράστια διακίνηση ναρκωτικών, με την παράκληση-σύσταση να υπάρξουν ελεγκτικοί μηχανισμοί ικανοί να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

Στην Ελλάδα, όπως εξήγησε, ήταν 13.000 οι συλλήψεις παράνομων Αφγανών το 2014, ενώ 3.000 ήταν κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015. Οι δε επίσημα καταγεγραμμένοι παράνομοι Αφγανοί στη χώρα ανέρχονται σε 55.000.

Νωρίτερα το πρωί, ο κ. Κοτζιάς συμμετείχε στο πρόγευμα εργασίας που παρέθεσε στους ομολόγους του ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι - πριν από την έναρξη των εργασιών της συνόδου - ο οποίος, ως προς το θέμα της Ουκρανίας, τάχθηκε υπέρ μίας πιο ρεαλιστικής προσέγγισης με τη Ρωσία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE:

24Media Network