Κοτζιάς κατά πάντων: Ανήθικοι υβριστές- Δώστε την παραίτηση μου στη δημοσιότητα

Κοτζιάς κατά πάντων: Ανήθικοι υβριστές- Δώστε την παραίτηση μου στη δημοσιότητα
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς Eurokinissi

Ο πρώην υπουργός Νίκος Κοτζιάς δήλωσε ότι η κίνηση "Πράττω" θα συνεχίσει να συμπορεύεται με το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα κινείται στα αριστερά του. Ζήτησε να δώσουν στη δημοσιότητα την 9 σέλιδη παραίτηση του "για να δουμε εάν είχα λόγο ή όχι" και έκανε λόγο για οχετό και υβριστές με ανηθικότητα.. Καρφιά κατά Καμμένου: "Αυτός που ρίχνει λάσπη, έχει βρώμικα χέρια"

Συνεχίζει να τραβάει το σκοινί με το Μαξίμου ο παραιτηθείς Νίκος Κοτζιάς, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι δε θεωρεί το ζήτημα λήξαν μετά την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να κάνει αποδεκτή την παραίτηση του και να αναλάβει ο ίδιος το θώκο του Εξωτερικών με στόχο την εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο πρώην πλέον υπουργός δήλωσε ότι η κίνηση “Πράττω” θα συνεχίσει να συμπορεύεται με το ΣΥΡΙΖΑ, επιφυλάσσοντας όμως για τον εαυτό του το ρόλο της “αριστερής συνείδησης” και προαναγγέλλοντας έτσι ότι θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις. Μάλιστα δεν έκρυψε την ενόχληση του για τις δηλώσεις Τζανακόπουλου περί ακατανόητης παραίτησης.

Μετά την τετράωρη συνεδρίαση της κίνησης “Πράττω” ο κ.Κοτζιάς δήλωσε ειδικότερα: “Προκαλώ να δώσουν την εννιασέλιδη παραίτηση μου στη δημοσιότητα, για να δούμε εάν εχω λόγο ή όχι που παραιτήθηκα” αφήνοντας υποννοούμενα κατά του Μαξίμου.

Εκανε μάλιστα λόγο για “οχετό που έχει ξεχυθεί σε βάρος εμού και της ευθύνης ενός πολιτικού να παραιτείται όταν έχει άλλη γνώμη. Ενώ λέμε να μην είμαστε προσκολλημένοι στις καρέκλες, όταν βλέπουμε έναν να κάνει το καθήκον του υβρίζεται και πίσω από υβριστές υπάρχει ανηθικότητα.”

Απέφυγε πάντως να ρίξει ευθέως το ανάθεμα στον πρωθυπουργό, υποστηρίιζοντας ότι: “Δε λέει το Μαξίμου ότι είναι πολιτικά ακατανόητη η παραίτηση, διάφοροι άλλοι τα λένε”. Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος χαρακτήρισε σήμερα ακατανόητη την παραίτηση του κ. Κοτζιά. Δηλώσεις στο ίδιο μήκος κύματος έκανε και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

“Θα συνεχίσω να συμπορεύομαι με το ΣΥΡΙΖΑ” ξεκαθάρισε πάντως ο πρώην υπουργός, βάζοντας έτσι τέλος στη φιλολογία περί ίδρυσης κόμματος ή αποχώρησης του από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Δήλωσε όμως ότι δε συμπορεύεται με την κυβέρνηση και είπε ότι θα κινείται στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ. Ετσι άφησε εμμέσως να εννοηθεί πως το Μαξίμου προτίμησε να συνταχθεί με τον Πάνο Καμμένο και ουσιαστικά προανήγγειλε ότι ο ίδιος θα εξακολουθήσει να πυροβολεί τον κυβερνητιικό εταίρο και τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ ΑΝΕΛ ως διάβρωση του αριστερού χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό,τι αφορά στα μυστικά κονδυλια υπερασπίστηκε εαυτόν επικαλούμενος και τις δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση και καρφώνοντας τον Πάνο Καμμένο: ““Είμαι ο μόνος που έκανα νόμο να ελέγχονται από Βουλή. Επειδή δεν έχουν δημοκρατική αντίληψη μερικοί ρίχνουν λάσπη. Αυτός που ρίχνει λάσπη όμως έχει βρώμικα χέρια. Επίμονα ζήτησα να επεκταθεί σε όλα τα υπουργεία , εκνευρίστηκαν μερικοί , είμαστε αποφασισμένοι σε συνεργασία με βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ή με άλλους από άλλα κόμματα να έρθει πρόταση νόμου και να εξετάσουμε πως έγινε χρήση κονδυλίων από άλλα υπουργεία στα οποία δεν υπάρχει αυτή η δημοκρατική διαδικασία. Είναι αστείο ότι το μόνο υπουργείο έχει έλεγχο, να βρίσκεται σε κριτική από άλλους”.

Τις διαθέσεις του είχε δείξει ο κ.Κοτζιάς εξαρχής καθώς προσερχόμενος στη συνεδρίαση δήλωσε: «Κάναμε μια συμφωνία με την ΠΓΔΜ και έγινα εγώ πρώην υπουργός».

Υπενθυμίζεται ότι η κίνηση Πράττω αριθμεί τρεις βουλευτές, τον κ.Κοτζιά, τον πρώην υπουργό Νίκο Τόσκα (που παραιτήθηκε μετά την φονική πυρκαγιά στο Μάτι) και τη βουλευτή Πειραιά Γεωργία Γεννιά. Ο κ.Τόσκας πάντως φέρεται εδώ και καιρό να εχει απομακρυνθεί από την κίνηση και να έχει ενσωματωθεί ουσιασικά στο ΣΥΡΙΖΑ. Σημειωτέον ότι το παρόν στη συνεδρίαση έδωσε από τους βουλευτές μόνο η κ.Γεννιά.

Τσίπρας- Κοτζιάς θα συναντηθούν πάντως το Σάββατο, οπότε και προγραμματίζεται η τελετή παράδοσης παραλαβής του υπουργείου Εξωτερικών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα