Τζανακόπουλος: Πολιτικά ακατανόητη η παραίτηση του Κοτζιά

Τζανακόπουλος: Πολιτικά ακατανόητη η παραίτηση του Κοτζιά
Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος. Eurokinissi

Ο κ. Καμμένος δεσμεύτηκε ότι δεν θα συμπλεύσει ποτέ με τη Ν.Δ. για να ανακόψει την πορεία της χώρας ενημέρωσε ο κ Τζανακόπουλος προσθέτοντας ωστόσο ότι ο πρωθυπουργός δεν ζητάει από κανένα να αλλάξει την άποψή του.

Σαφές το μήνυμα του πρωθυπουργού ότι δεν θα ανεχθεί τη διγλωσσία ενώ με την πρωτοβουλία του να αναλάβει ο ίδιος το Υπουργείο Εξωτερικών δεσμεύει όλους στην εθνική γραμμή τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος στην ΕΡΤ.

Ο κ. Καμμένος δεσμεύτηκε ότι δεν θα συμπλεύσει ποτέ με τη Ν.Δ. για να ανακόψει την πορεία της χώρας ενημέρωσε ο κ Τζανακόπουλος προσθέτοντας ωστόσο ότι ο πρωθυπουργός δεν ζητάει από κανένα να αλλάξει την άποψή του. Υπάρχει μια προγραμματική συμφωνία για την οικονομία και την θωράκιση της κοινωνίας απέναντι στην διαφθορά. Υπάρχει και η πρόκληση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός που είναι ο πρωτεργάτης ο αρχιτέκτονας της συμφωνίας των Πρεσπών δίνει σαφή κατεύθυνση. “Η συμφωνία των Πρεσπών είναι ζωντανή”.

“Ακατανόητη πολιτικά η παραίτηση του κ. Κοτζιά” υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και πρόσθεσε ότι είχε την στήριξη της κυβέρνησης καθώς και ότι είναι “μη ερμηνεύσιμος ο λόγος της παραίτησής του”. “Δεν υπήρχε ποτέ δίλημμα στον πρωθυπουργό θα κρατήσω τον ένα και θα αφήσω τον άλλο”.

“Και ο κ. Ζάεφ και ο κ. Τσίπρας θα κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να αξιοποιηθεί αυτή η ευκαιρία και να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα στα Βαλκάνια. Στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα και ο κ. Ζάεφ έχει θέσει ως προσωπικό του ζήτημα, τη συμφωνία των Πρεσπών. Τον στηρίζουμε και περιμένουμε ότι θα κάνει όσα πρέπει για να πληρωθούν οι προϋποθέσεις της” υπογράμμισε ο κ. Τζανακόπουλος.

Τέλος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιτέθηκε στη Ν.Δ. απαντώντας στην κριτική της ότι “ο κ. Μητσοτάκης έχει παραδώσει τα ιδεολογικά κλειδιά στην ακροδεξιά πτέρυγα του Άδ. Γεωργιάδη”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα