Κοτζιάς: Κάναμε μια συμφωνία με την ΠΓΔΜ και έγινα εγώ πρώην υπουργός

Κοτζιάς: Κάναμε μια συμφωνία με την ΠΓΔΜ και έγινα εγώ πρώην υπουργός
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς Eurokinissi

Το καρφί του πρώην υπουργού Εξωτερικών πριν τη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας της κίνησης "Πράττω", η οποία θα συζητήσει τις επόμενες κινήσεις της

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της κίνησης Πράττω, ο Νίκος Κοτζιάς σχολίασε με αιχμηρό τρόπο την παραίτηση του μετά την κόντρα του με τον κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο. Παραίτηση που έγινε αποδεκτή από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, οποίος και αναλαμβάνει πλέον το υπουργείο Εξωτερικών, έχοντας στείλει ένα διπλό μήνυμα στο εσωτερικό της κυβέρνησης πως δε θα επιτρέψει διγλωσσία και προσωπικές στρατηγικές.

Ειδικότερα δήλωσε: «Κάναμε μια συμφωνία με την ΠΓΔΜ και έγινα εγώ πρώην υπουργός».

Ερωτηθείς ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις, ο τέως, πλέον, υπουργός Εξωτερικών απάντησε ότι «αυτό θα συζητήσουμε τώρα συλλογικά».

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της κίνησης Πράττω άρχισε πριν από λίγο.

Υπενθυμίζεται ότι η κίνηση Πράττω αριθμεί τρεις βουλευτές, τον κ.Κοτζιά, τον πρώην υπουργό Νίκο Τόσκα (που παραιτήθηκε μετά την φονική πυρκαγιά στο Μάτι) και τη βουλευτή Πειραιά Γεωργία Γεννιά. Ο κ.Τόσκας πάντως φέρεται εδώ και καιρό να εχει απομακρυνθεί από την κίνηση και να έχει ενσωματωθεί ουσιασικά στο ΣΥΡΙΖΑ. Σημειωτέον ότι το παρόν στη συνεδρίαση έδωσε από τους βουλευτές μόνο η κ.Γεννιά.

Συνομιλητές του κ.Κοτζιά ξεκαθαρίζουν άλλωστε πως δεν τίθεται ζήτημα ανεξαρτητοποίησης των τριών βουλευτών ή οποιασδήποτε άλλης κίνησης που θα απειλούσε τη συνοχή της κυβέρνησης. Ωστόσο η κίνηση Πράττω αναμένεται να εκδώσει ένα κείμενο με πολιτικό σχόλιο. Τη Δευτέρα επίσης η κίνηση Πράττω έχει προγραμματίσει εκδήλωση στην Κρήτη.

Τσίπρας- Κοτζιάς θα συναντηθούν πάντως το Σάββατο, οπότε και προγραμματίζεται η τελετή παράδοσης παραλαβής του υπουργείου Εξωτερικών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα