Κουτσούμπας: Φρούδες ελπίδες διατηρούν όσοι βλέπουν θετικά την προεδρία Μπάιντεν

Κουτσούμπας: Φρούδες ελπίδες διατηρούν όσοι βλέπουν θετικά την προεδρία Μπάιντεν
Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας Eurokinissi

"Πολύ σύντομα θα διαψευστούν όσοι καλλιεργούν φρούδες ελπίδες, ότι μπορεί μέσω αυτής της εναλλαγής να υπάρχει ριζική αλλαγή πολιτικής", δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Η αντιδραστική διακυβέρνηση Τραμπ μπορεί να ηττήθηκε στις εκλογές των ΗΠΑ, το σίγουρο όμως είναι ότι δεν ηττήθηκε συνολικά η πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης των ΗΠΑ και του αιματοβαμμένου αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.

Πολύ σύντομα θα διαψευστούν όσοι -και εδώ στην Ελλάδα- καλλιεργούν φρούδες ελπίδες, ότι μπορεί μέσω αυτής της εναλλαγής να υπάρχει ριζική αλλαγή πολιτικής, είτε απέναντι στον αμερικανικό λαό, είτε στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ» δήλωσε για το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Άλλωστε», επισημαίνει στη συνέχεια της δήλωσής του, «είναι πολύ νωπές οι μνήμες «δημοκρατικών» Προέδρων των ΗΠΑ, που εξαπέλυσαν πολέμους και επεμβάσεις, στη Γιουγκοσλαβία, τη Μέση Ανατολή κ.α., διέλυσαν κράτη, αιματοκύλησαν λαούς, αλλά και επιτέθηκαν στα δικαιώματα των εργαζομένων στις ΗΠΑ, κατέφυγαν στον αυταρχισμό και την καταστολή».

«Συνεπώς, είναι αποπροσανατολιστικές κι επικίνδυνες οι εκτιμήσεις, που ακούγονται από κυβερνητικούς και άλλους πολιτικούς κύκλους στην Ελλάδα, ότι δήθεν η Προεδρία Μπάιντεν μπορεί να λειτουργήσει θετικά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Η προσήλωση και του νέου Προέδρου των ΗΠΑ στη ΝΑΤΟϊκή συνοχή δεν είναι παράγοντας ασφάλειας, αλλά ο “Νούμερο 1” παράγοντας κινδύνου για τους λαούς της περιοχής και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Κατά συνέπεια, η λαϊκή αντίθεση ενάντια στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό και η διεθνιστική αλληλεγγύη στον αμερικανικό λαό και τους άλλους λαούς, είναι σήμερα εξίσου σημαντική και ακόμη περισσότερο αναγκαία» υπογραμμίζει, καταλήγοντας στη δήλωσή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα