Κουμουτσάκος για Σκοπιανό: Προτιμότερη μια καλή λύση αργότερα, παρά μια κακή σήμερα

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος
Ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος EUROKINISSI

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ εκτίμησε πως ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ «ή δεν μπορεί να επιβάλλει τις απόψεις του

Την άποψη ότι «είναι προτιμότερη μία καλή λύση αργότερα, παρά μία κακή σήμερα», εκφράζει, στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, εκτιμώντας επίσης ότι αφενός «η κυβέρνηση είναι πελαγωμένη και σε σύγχυση» και αφετέρου ότι ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ «ή δεν μπορεί να επιβάλλει τις απόψεις του ή δεν θέλει να επιμείνει ή σκοπίμως υπαναχωρεί».

Ωστόσο, ζητά από τους κ.κ. Τσίπρα και Κοτζιά να μην ξεχνούν ότι «εκείνοι που βιάζονται για λύση δεν είμαστε εμείς».

ADVERTISING

Κατά τα λοιπά, ο κ. Κουμουτσάκος εκφράζει την άποψη ότι «η συγκυρία είναι πολύ καλύτερη από εκείνη, την ιδιαίτερα αρνητική και δύσκολη που αντιμετώπισε η ΝΔ το 2008 απέναντι στον σκληρό εθνικιστή Γκρουέφσκι» και σημειώνει ότι εξαιτίας αυτού του λόγου «ο πήχης για τον κ. Τσίπρα είναι πολύ ψηλά».

Πέραν τούτων, ο κ. Κουμουτσάκος ερωτηθείς για το αν η ΝΔ θα θέσει θέμα δεδηλωμένης στην κυβέρνηση, σε ενδεχομένη αρνητική στάση του κ. Καμμένου, στην περίπτωση που το θέμα έλθει στη Βουλή, απαντά: «Το θέμα πρέπει να έλθει στη Βουλή και η κυβέρνηση χωρίς ενιαία θέση σε ένα τόσο θεμελιώδες ζήτημα δεν μπορεί να συνεχίσει».

Τέλος, αναφερόμενος στο «Βουκουρέστι», ο κ. Κουμουτσάκος στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ υπογραμμίζει ότι «δεν υπήρχαν προαπαιτούμενα, υπήρχαν διαπραγματευτικές θέσεις στις συνομιλίες που είχαν προηγηθεί της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ» και σημειώνει ότι «παρά τις τότε πολύ αντίξοες συνθήκες και τις ασφυκτικές πιέσεις, η κυβέρνηση Καραμανλή δεν δέχτηκε έναν κακό συμβιβασμό».

Πηγή: 

ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Σκοπιανό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Παίζουν την "κολοκυθιά" τα Σκόπια;

Ζάεφ: Τεχνικές λεπτομέρειες εκκρεμούν για τη συμφωνία

SHARE:

24Media Network