Κουμουτσάκος: Η επιπολαιότητα γίνεται πλέον επικίνδυνη

1st Press Briefing at new New Democracy Party Headquarters, in Athens, on Aug. 24, 2016 /         ,  24 , 2016
1st Press Briefing at new New Democracy Party Headquarters, in Athens, on Aug. 24, 2016 / , 24 , 2016 MENELAOS MYRILLAS / SOOC

Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ σημειώνει ότι η κατάσταση με το ΥΠΕΘΑ έχει γίνει πολύ σοβαρή

Ο βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος, Γιώργος Κουμουτσάκος, σχολιάζοντας τη διάψευση από την πλευρά της Λευκωσίας, δημοσιευμάτων στον ελληνικό Τύπο περί σεναρίων για θερμό επεισόδιο στην Κύπρο, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τα εξής:

«‘Πηγές του ΥΠΕΘΑ' κάνουν λόγο περί θερμού επεισοδίου στην Κύπρο και η Λευκωσία τους διαψεύδει. Πλέον, η κατάσταση με το ΥΠΕΘΑ έχει γίνει πολύ σοβαρή. Δεν είναι δυνατόν να γίνεται λόγος για πιθανό θερμό επεισόδιο την περίοδο που φαίνεται να προγραμματίζονται ενέργειες αξιοποίησης των ενεργειακών πηγών στην ΑΟΖ της Κύπρου. Η επιπολαιότητα γίνεται πλέον επικίνδυνη».

Νωρίτερα, η Λευκωσία δεν επιβεβαίωσε τα όσα δημοσιεύτηκαν σε ελληνικά μέσα ενημέρωσης για ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου, που πιθανόν να προκαλέσει η Τουρκία στα χωρικά ύδατα της Κύπρου τον Ιούνιο, όταν θα ξεκινήσει η εξόρυξη φυσικού αερίου από τη γαλλική εταιρεία Total.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι η Λευκωσία βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ελληνική κυβέρνηση και ότι «δεν υπάρχει τέτοια πληροφόρηση, ούτε επιβεβαιώνονται τέτοιοι ισχυρισμοί».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία, Κύπρος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ανησυχία στο υπουργείο Άμυνας για τουρκική προβοκάτσια στην Κύπρο

SHARE:

24Media Network