Κουμουτσάκος: Ο Κοτζιάς θα μείνει στην ιστορία για την εκχώρηση "μακεδονικής" γλώσσας και εθνότητας

Ο τομεάρχης εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος
Ο τομεάρχης εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος EUROKINISSI

Ο Τομεάρχης εξωτερικών της ΝΔ αναφέρεται και στην ανακοίνωση για την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια στο Ιόνιο καταλογίζοντας προχειρότητα στον κ.Κοτζιά για τον τρόπο που ανακοίνωσε κάτι τόσο σημαντικό για την εξωτερική πολιτική της χώρας.

"Ο απολογισμός της θητείας Κοτζιά θα μείνει στην ιστορία και τη συνείδηση των Ελλήνων για την εθνικά επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών και την εκχώρηση της "μακεδονικής" εθνότητας και γλώσσας στα Σκόπια" σχολιάζει ο Τομεράχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος λίγη ώρα μετά την παράδοση-παραλαβή του Υπουργείου Εξωτερικών, από τον Νίκο Κοτζιά στον Αλέξη Τσίπρα.

Είναι, επιπλέον, απολογισμός ανοικτών μετώπων και επιζήμιων χειρισμών στα μεγάλα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας, καθώς και κακοδιοίκησης και αυταρχισμού στο Υπουργείο των Εξωτερικών.

Πέραν αυτών και σε επιβεβαίωσή τους, σήμερα, μια πολύ σημαντική ανακοίνωση για την εξωτερική πολιτική της χώρας, όπως η επιλεκτική επέκταση των χωρικών της υδάτων, γίνεται πρόχειρα και αποσπασματικά επ' ευκαιρία της παράδοσης-παραλαβής του ΥΠ.ΕΞ. Για ακόμη μία φορά επιβεβαιώνεται η έλλειψη σοβαρότητας και συναίσθησης ευθύνης. Ως προς την ουσία της ανακοίνωσης, επιφυλασσόμαστε να τοποθετηθούμε, αφού θα υπάρξει πλήρης και επίσημη ενημέρωση για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα και με γνώμονα πάντα τα ευρύτερα συμφέροντα της χώρας"

ADVERTISING
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Σκοπιανό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΥΠΕΞ: Ο Κοτζιάς αποχώρησε ανακοινώνοντας επέκταση χωρικών υδάτων στα 12 μίλια στο Ιόνιο

SHARE:

24Media Network