Κουτσούμπας: Αυτή η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της στρώνουν το έδαφος στον φασισμό στην Ευρώπη

Ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε ομιλία του
Ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε ομιλία του EUROKINISSI

Ομιλία του γγ της ΚΕ του ΚΚΕ σε πολιτική συγκέντρωση στα Τρίκαλα. "ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ταυτίζονται στον στόχο της ανάκαμψης των καπιταλιστικών κερδών" επεσήμανε.

«ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ταυτίζονται στον στόχο της ανάκαμψης των καπιταλιστικών κερδών. Γι' αυτό στα σχέδιά τους, στις διακηρύξεις τους, δεν υπάρχει ούτε η παραμικρή αναφορά ή δέσμευση να καταργηθούν τα μνημόνια, οι εκατοντάδες μνημονιακοί νόμοι, που έριξαν τους μισθούς, τις συντάξεις στο πάτο, που τσάκισαν τα εργατικά δικαιώματα».

Αυτά μεταξύ άλλων τόνισε το βράδυ της Παρασκευής από τα Τρίκαλα, ο γ.γ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε πολιτική συγκέντρωση που διοργάνωσε η Τ.Ο. Τρικάλων, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Γιατί τα μνημόνια, εξήγησε «δεν ήταν μια απλή παρέκκλιση λόγω κρίσης, όπως μας τσαμπουνάνε. Ήταν εργαλεία στα χέρια των κυβερνήσεων, όντας σε συνθήκες κρίσης, προκειμένου να υλοποιηθούν ταχύτατα οι απαιτήσεις του κεφαλαίου. Γι' αυτό και καμιά τέτοια κυβέρνηση, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ούτε της ΝΔ, πρόκειται να τα καταργήσει».

Μιλώντας για την ακροδεξιά στην Ελλάδα, δεν παρέλειψε να τονίσει πως «πραγματικό μέτωπο στην ακροδεξιά και τον φασισμό μπορεί να αποτελέσει μόνο η μεγάλη ισχυροποίηση του ΚΚΕ, για να γκρεμιστεί η εγκληματική ναζιστική Χρυσή Αυγή απ' την τρίτη θέση, για να πατώσουν οι υποψήφιοί της σε Περιφέρειες και δήμους, για να απομονωθούν οι μπράβοι της στις εργατικές λαϊκές γειτονιές και τους τόπους δουλειάς, για να δυναμώσει η πάλη ενάντια στα συμφέροντα που γεννούν και τρέφουν το φασισμό».

Αναφερόμενος στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στη στάση της κυβέρνησης αλλά και της Νέας Δημοκρατίας, σημείωσε πως «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η περιφερειακή και οι δημοτικές αρχές της ΝΔ, καυχιούνται για τη διαμόρφωση της Θεσσαλίας ως "τουριστικού κέντρου" και την αξιοποίηση του θεματικού τουρισμού ως μοχλό ανάπτυξης για τα Τρίκαλα».

Όπως και: «Με όχημα τον θρησκευτικό τουρισμό, τον ιατρικό - ιαματικό τουρισμό, τον γαστρονομικό τουρισμό», διευκρίνισε στη συνέχεια ο γ.γ της ΚΕ του ΚΚΕ, «προωθούν ΣΔΙΤ και απευθείας ιδιωτικές επενδύσεις που εμπορευματοποιούν και καταστρέφουν το φυσικό κάλλος της περιοχής, τους φυσικούς και ιαματικούς πόρους, αντί να τους προστατεύουν και να τους αναπτύσσουν προς όφελος του λαού της περιοχής».

«Από αυτά το ρεκόρ της περιοχής στον τουρισμό, οι εργαζόμενοι στον κλάδο, πρέπει να σκεφτούν τι κέρδισαν σε δικαιώματα, μισθούς, παροχές, ποιότητα ζωής, όπως και ευρύτερα τα λαϊκά στρώματα τι κέρδισαν σε πραγματική αναψυχή, στοιχειώδη ξεκούραση, διακοπές. Οι εργαζόμενοι δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας, οι μικρομεσαίοι του κλάδου συρρικνώνονται, η πλειοψηφία των λαϊκών στρωμάτων αγκομαχά. Κι επιπλέον, οι τιμές των συγκοινωνιών, όπως του σιδηροδρόμου, αυξάνονται, και τα Τρίκαλα περικυκλώνονται με διόδια», δεν παρέλειψε να επισημάνει ο ίδιος.

Για την ΕΕ σημείωσε πως «καμιά κυβέρνηση ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ούτε της ΝΔ, δεν πρόκειται να παρεκκλίνει από τις δεσμεύσεις που έχει, απέναντι στην ΕΕ, στην ολιγαρχία του πλούτου. Γι' αυτό όλοι τους λένε πως το «κράτος έχει συνέχεια».

Και όλοι τους, επισήμανε, πως «θα υλοποιήσουν, μία προς μία, τις δεσμεύσεις για τα πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2060, τη μείωση του αφορολόγητου, τις περιβόητες μεταρρυθμίσεις».

Ειδικότερα, για τις μεταρρυθμίσεις ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας πως «δεν είναι τίποτα άλλο από βαθιές αλλαγές που έχει ανάγκη το κεφάλαιο για τα κέρδη του. Ο ΣΥΡΙΖΑ περηφανεύεται με κάθε ευκαιρία ότι την έχει μάθει τη δουλειά, ότι έχει μάθει πώς θα υλοποιεί τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις. Και η ΝΔ, υπερηφανεύεται κι αυτή από τη μεριά της, πως την ξέρει τη δουλειά λόγω της πολύχρονης θητείας της στην αστική διαχείριση».

Πιο αναλυτικά, μιλώντας για την ΕΕ, τόνισε πως «όσες προοδευτικές συμμαχίες κι αν φτιάξει ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΕΕ δεν μπορεί να γίνει φιλολαϊκή, προοδευτική, γιατί από γεννησιμιού της είναι αντιδραστική. Γιατί είναι ένωση καπιταλιστικών κρατών, είναι δικός τους μηχανισμός για τα συμφέροντα των δικών τους μονοπωλίων. Η ΕΕ, σύμφωνα με όσα είπε, είναι αντιλαϊκή, αντεργατική ανεξάρτητα ποιος, ποιες αστικές δυνάμεις - σοσιαλδημοκρατικές, νεοφιλελεύθερες ή ακροδεξιές έχουν το πάνω χέρι στις κυβερνήσεις των κρατών μελών της. Η ΕΕ είναι αντιλαϊκή, γιατί αυτές οι κυβερνήσεις, ανεξάρτητα πως ονομάζονται, είναι όργανα της εξουσίας των μονοπωλίων».

Πρόοδος, εξήγησε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ δεν είναι η ΕΕ του αντικομμουνισμού, της ανιστόρητης θεωρίας των δύο άκρων, μέσω της εξίσωσης του φασισμού με τον σοσιαλισμό- κομμουνισμό, των διώξεων και απαγορεύσεων κομμουνιστικών κι εργατικών κομμάτων. Και επειδή μιλάνε όλη την ώρα για την άνοδο της ακροδεξιάς, του φασισμού, τους λέμε ότι ακριβώς αυτή η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της, στρώνουν το έδαφος στο φασισμό στην Ευρώπη», υπογράμμισε με κατηγορηματικό τρόπο.

«Απευθυνόμαστε», υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας, «σε όσους, παρά τις επιμέρους διαφωνίες τους ή τους διαφορετικούς προβληματισμούς τους σε κάποια θέματα, βλέπουν στο ΚΚΕ τη μοναδική δύναμη αντίστασης, οργάνωσης του λαού για ριζικές αλλαγές», τονίζοντας:

«Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ, είναι η πιο ξεκάθαρη ψήφος καταδίκης της ιμπεριαλιστικής ένωσης, το πιο δυνατό Όχι στην ΕΕ».

«Απευθυνόμαστε σε όσους, παρά τις επιμέρους διαφωνίες τους ή τους διαφορετικούς προβληματισμούς τους σε κάποια θέματα, βλέπουν στο ΚΚΕ τη μοναδική δύναμη αντίστασης, οργάνωσης του λαού για ριζικές αλλαγές» είπε και πρόσθεσε «είναι άνθρωποι που νιώθουν "προοδευτικοί", "αριστεροί" γι αυτό και δεν ανέχονται να πιάνουν στο στόμα την πρόοδο αυτοί που μας γυρίζουν πίσω στον μεσαίωνα. Είναι αγωνιστές που ξέρουν ότι πουθενά στον κόσμο δεν υπήρξε ΝΑΤΟϊκή Αριστερά και ούτε πρόκειται να υπάρξει. Είναι άνθρωποι των λαϊκών στρωμάτων που έχουν πια την πείρα και μπορούν να δουν ότι η λογική του «μικρότερου κακού» μας οδηγεί πάντα στο μεγαλύτερο».

«Σε όλους αυτούς απλώνουμε το χέρι για να πάρουν τη θέση τους δίπλα μας και μπροστά στις εκλογικές μάχες και στο κίνημα. Για να πάρουμε πίσω όλα όσα χάσαμε όλα όσα μπορούμε να έχουμε. Θα τα καταφέρουμε να βγούμε στο ξέφωτο. Με ΚΚΕ ισχυρό παντού. Για μια μεγάλη νίκη του λαού», τόνισε επίσης ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Πηγή: 

ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κ.Κ.Ε
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κουτσούμπας: Απόλυτα καταδικαστέα και ανήθικη η τοποθέτηση Πολάκη

Δ. Κουτσούμπας: Το νομοσχέδιο για το Λύκειο έχει αντιδραστικό χαρακτήρα, πάρτε το πίσω

Κουτσούμπας: Μόνο με ισχυρό ΚΚΕ μπορεί να αντιμετωπιστεί η ακροδεξιά

SHARE:

24Media Network