Κουτσούμπας: Εργατιά χωρίς λεφτά, μαγαζιά χωρίς δουλειά

Κουτσούμπας: Εργατιά χωρίς λεφτά, μαγαζιά χωρίς δουλειά
Δημήτρης Κουτσούμπας Eurokinissi

Σε ένα παλιό αλλά άκρως επίκαιρο σύνθημα κατέφυγε ο Δημήτρης Κουτσούμπας για να περιγράψει την κατάσταση στην αγορά κατά την επίσκεψή του στη Λάρισα.

Με τα Διοικητικά Συμβούλια του Εμπορικού Συλλόγου και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Λάρισας συναντήθηκε σήμερα ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Λάρισα.

Ο Δ. Κουτσούμπας υπογράμμισε στην παρέμβασή του ότι οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικροί επαγγελματίες συγκαταλέγονται στα κοινωνικά στρώματα που έχουν πληγεί και συνεχίζουν να πλήττονται βάναυσα. «Όπως όλος ο ελληνικός λαός, έτσι και οι επαγγελματοβιοτέχνες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι έμποροι, δεν μπορέσατε να πάρετε ανάσα», σχολίασε. Ανέφερε πως συσσωρευτήκαν χρέη στους επαγγελματίες, μίλησε για τον περιορισμό του τζίρου, τα λουκέτα κατά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, αλλά και το ξέσπασμα της πανδημίας.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις τρέχουσες εξελίξεις όσον αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία, την «έξαρση της ακρίβειας» και την «ενεργειακή κρίση». «Το ένα τροφοδοτεί το άλλο, αυξάνουν τα έξοδα, αυξάνουν οι τιμές των εμπορευμάτων, υπάρχουν ανατιμήσεις, ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει. Άρα σημαίνει ότι “Εργατιά χωρίς λεφτά, αγροτιά χωρίς λεφτά, μαγαζιά χωρίς δουλειά”. Αυτό που έλεγε και το παλιό σύνθημα», σχολίασε.

Αναφερόμενος στον αναπτυξιακό νόμο του 2016, είπε ότι «οι μικρές επιχειρήσεις της Λάρισας έλαβαν μόλις το 1% και η μερίδα του λέοντος μοιράστηκε σε μεγάλες επιχειρήσεις. Αντίστοιχα, τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης κατευθύνονται αποκλειστικά στους επιχειρηματικούς ομίλους».

«Η συζήτηση που γίνεται στη Βουλή και ανάμεσα στους υπουργούς της κυβέρνησης και στην αξιωματική αντιπολίτευση είναι για παράδειγμα πού θα μοιραστούν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, πού θα μοιραστούν τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, σε ποιους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους θα πάνε», ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας και συμπλήρωσε: «Την ίδια στιγμή, ο μικρός επαγγελματίας παλεύει να τα βγάλει πέρα και να επιβιώσει. Και βέβαια έρχεται η θηλιά των τραπεζών, έρχονται όλα τα μέτρα που δεν συμβάλουν να αναζωογονηθεί η μικρή επιχείρηση, να ανασάνει ο μικρός αυτοαπασχολούμενος, κι έχουμε όλον αυτό τον φαύλο κύκλο».

Στο φόντο αυτό, ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις του ΚΚΕ με ερωτήσεις, αναφορές και προτάσεις νόμου στη Βουλή για την επαναφορά του αφορολόγητου, για τη διαγραφή ή τουλάχιστον δραστική μείωση χρεών και τόκων, κατάργηση φόρων, αλλά και με πρωτοβουλίες διεκδίκησης για μείωση δημοτικών τελών, για την προστασία από τους πλειστηριασμούς.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα