Κουτσούμπας κατά ΧΑ: Κάθονται κότες, γίνονται λαγοί στο άκουσμα της λέξης Siemens

Policy Statements of the New Greek Government (Day 3), at the Parliament, in Athens, Feb.10, 2015 /      ( 3),  , , 10 , 2015
Policy Statements of the New Greek Government (Day 3), at the Parliament, in Athens, Feb.10, 2015 / ( 3), , , 10 , 2015 NIKOS LIBERTAS / SOOC

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ στηλίτευσε τους Χρυσαυγίτες ως φασιστικά τσιράκια του συστήματος και εγκληματίες υπόδικους ναζιστές

Τη Χρυσή Αυγή στήλιτευσε στην  ομιλία του κατά τη συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Πάλι το μεγάλο κεφάλαιο τη βγάζει λάδι», είπε ο κ.Κουτσούμπας και πρόσθεσε:

«Γι αυτό και τα διάφορα φασιστικά τσιράκια του συστήματος αυτή η σαπίλα των καθοδηγητών εγκληματιών ναζιστών που βρίσκονται σήμερα υπόδικοι, απόγονοι των συνεργατών του Χίτλερ που τον υπερασπίζονται δεν βγάζουν τσιμουδιά, κάθονται κότες, γίνονται λαγοί στο άκουσμα της λέξης Siemens, που χρηματοδοτούσε τον ιδεολογικό τους πατέρα τον Χίτλερ ή τσιρίζουν για άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Θυμούνται διάφορα οικονομικά που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Για τέτοιους τύπους ούτε το σάλιο δεν πρέπει κανείς να χρησιμοποιεί».

Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ αποκάλεσε αυταπάτες τα περί διορθωτικών κινήσεων από την κυβέρνηση, την οποία κατήγγειλε: “Φορολογείτε τις μικρές μονάδες περισσότερο από τα πεντάστερα ξενοδοχεία, μειώνετε τα φορολογικά βάρη του μεγάλου κεφαλαίου το οποίο θα αναλάβει με συμβάσεις παραχώρησης να αξιοποιεί περιουσιακά στοιχεία του κράτους με την απαλλαγή του ΤΑΙΠΕΔ από την καταβολή του ΕΝΦΙΑ, ο παραχωρησιούχος θα φορολογείται μόνο για την επικαρπία ή το δικαίωμα επιφανείας.”

«Όσο πλησιάζει η ψήφος του νομοσχεδίου τόσο δυναμώνετε τα ντεσιμπέλ της προπαγάνδας σας για να συντηρήσετε αυταπάτες περί διορθωτικών κινήσεων, περί συνέχισης της διαπραγμάτευσης. Προσπαθείτε να κερδίσετε χρόνο και να αποσπάσετε τη λαϊκή ανοχή», ανέφερε ειδικότερα.

«Γι αυτό ισχυρίζεστε ότι η υλοποίηση του Μνημονίου θα αποτελέσει μια συγκρουσιακή διαδικασία πάνω στην οποία μια κυβέρνηση της αριστεράς θα προσπαθήσει να μειώσει τις αρνητικές επιπτώσεις για την κοινωνική πλειοψηφία. Υλοποιείτε όλα όσα παραλάβατε μέχρι κεραίας και προσθέτετε και καινούργια και χειρότερα από αυτά που παραλάβατε», συνέχισε απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση.

Είπε επίσης ότι οι μονοπωλιακοί όμιλοι δεν πληρώνουν για αυτό “σας αγκαλιάζουν στοργικά και στο ελληνικό και στο αμερικανικό έδαφος» και πρόσθεσε πως την ίδια ώρα «εμπλέκετε τη χώρα στο επικίνδυνο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων στην περιοχή». «Προχθές επιβεβαιώσατε την στατηγική συμπόρευση με τις ΗΠΑ ώστε να αποκτήσουν προβάδισμα τα ατλαντικά σχέδια μεταφοράς φυσικού αερίου στην περιοχή σε βάρος των ρώσικων ανταγωνιστικών σχεδίων» πρόσθεσε.

Κατηγόρησε επίσης τον πρωθυπουργό πως όταν μιλά για απομείωση του χρέους αποκρύπτει από τον λαό, που δεν ευθύνεται γι αυτό, ούτε ωφελήθηκε τίποτα, πως θα κληθεί να το πληρώσει ολόκληρο.

Τέλος ο κ. Κουτσούμπας προειδοποίησε την κυβέρνηση να μην τολμήσει να υποχωρήσει στις παροτρύνσεις των Ευρωπαίων και του ΝΑΤΟ για κοινή φύλαξη των συνόρων με την Τουρκία με πρόσχημα το μεταναστευτικό πρόβλημα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κ.Κ.Ε, Χρυσή Αυγή
SHARE:

24Media Network