Κουτσούμπας: Ο “εξεγέρτης” Θάνος Μικρούτσικος θα είναι πάντα παρών

Κουτσούμπας: Ο “εξεγέρτης” Θάνος Μικρούτσικος θα είναι πάντα παρών
Στιγμιότυπο απο ομιλία του Γ.Γ. της Κ.Ε. Του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα. Eurokinissi

Ο ΓΓ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, μίλησε για την παρακαταθήκη που άφησε ο σπουδαιος Θάνος Μικρούτσικος στην Ελλάδα, χαρακτηρίζοντάς τον ως "διεκδικητή του ακατόρθωτου"

«Ο Θάνος θα είναι “παρών” με το έργο του, με αυτά που έλεγε, με αυτά που άφησε ως τεράστια παρακαταθήκη στην ελληνική κοινωνία και βεβαίως τον αγώνα που έδωσε, όχι μόνο τον προσωπικό αγώνα για την υγεία του, με παλικαριά και θάρρος, αλλά κυρίως στον τομέα του Πολιτισμού, στον τομέα των κοινωνικών διεκδικήσεων και το ότι ήταν “παρών” μέχρι την τελευταία ώρα του, σε όλες τις δράσεις, τις κινητοποιήσεις, τις δραστηριότητες του κινήματος» τόνισε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε σημερινή του συνέντευξη στην ΕΡΤ1 με αφορμή και τη συμμετοχή του στο ντοκιμαντέρ του NEWS 24/7 για τη συμπλήρωση, στις 28 Δεκεμβρίου, ενός χρόνου από το θάνατο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, Θάνου Μικρούτσικου.

Ο δικός μας Θάνος”, ένα ντοκιμαντέρ του NEWS247 για τον σπουδαίο Θάνο Μικρούτσικο, μέσα από τα μάτια και την ψυχή 20 δικών του ανθρώπων. Τραγουδοποιοί, σκηνοθέτες, συγγραφείς, πολιτικοί, μουσικοί, περιγράφουν, θυμούνται, ζωγραφίζουν με λόγια και ψυχή, το πορτραίτο του Θάνου. Έρχεται την Δευτέρα 28/12 στο NEWS 24/7″.

Ο Δ. Κουτσούμπας, αναφέρθηκε επίσης στη στενή σχέση του Θ. Μικρούτσικου με το ΚΚΕ, υπενθυμίζοντας τη σταθερή παρουσία του στα Φεστιβάλ της ΚΝΕ, αλλά και τη συμβολή του στα επιστημονικά συνέδρια του Κόμματος, ιδιαίτερα εκείνα για τον Γ. Ρίτσο, τον Μπ. Μπρεχτ και τον Ν. Χικμέτ.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο χαρακτήρα του Θ. Μικρούτσικου, σημειώνοντας πως ήταν «εξεγέρτης» και «διεκδικητής του ακατόρθωτου», σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα