Κουβέλης: Επικίνδυνες οι καθυστερήσεις για την μείωση του ελληνικού χρέους

Στιγμιότυπο από την έξοδο των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την Κυβέρνηση,μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης για τα νέα μέτρα που ζητά η τρόϊκα την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012. Στην φωτογραφία ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης κάνει δηλώσεις στα ΜΜΕ.  (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Στιγμιότυπο από την έξοδο των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την Κυβέρνηση,μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης για τα νέα μέτρα που ζητά η τρόϊκα την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012. Στην φωτογραφία ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης κάνει δηλώσεις στα ΜΜΕ. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Πώς σχολίασε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης τις εξελίξεις στο Eurogroup

Μετά το αδιέξοδο στο Εurogroup και το ολονύχτιο θρίλερ χωρίς τελική συμφωνία για την μείωση του ελληνικού χρέους, ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Αριστεράς, σχολίασε σε επίσημη ανακοίνωσή του:

"Η Ελλάδα έλαβε όλα τα απαιτούμενα μέτρα και η κοινωνία σηκώνει μεγάλο βάρος, όπως αναγνωρίζεται από όλους. Οι εταίροι και οι δανειστές μας πρέπει τώρα να ανταποκριθούν στις δικές τους υποχρεώσεις.

Αυτό αφορά και τη συνέχιση του προγράμματος χρηματοδότησης, αλλά και τη δραστική μείωση των  επιβαρύνσεων του χρέους, ώστε να επιστρέψει η χώρα σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και να καταστεί  βιώσιμη κοινωνικά η  διαχείριση του χρέους.

Είχαμε εγκαίρως  επισημάνει την ανάγκη να μην συνδεθεί υποχρεωτικά η καταβολή της δόσης με τη λήψη οριστικής απόφασης για την πλήρη και οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος  της βιωσιμότητας του χρέους.

Σήμερα επαναλαμβάνουμε ότι είναι αναγκαία η επίτευξη εντός των επόμενων ημερών, μιας μεταβατικής συμφωνίας μεταξύ ΔΝΤ και ευρωζώνης,  σε σχέση με τα μέτρα μείωσης των επιβαρύνσεων του χρέους.

Οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση συνιστά επικίνδυνη περιδίνηση για τη Ελλάδα και την ευρωζώνη".

Διαβάστε αναλυτικά όλες τις εξελίξεις μετά το αδιέξοδο στο Eurogroup και την ολονύχτια σύσκεψη για την μείωση του ελληνικού χρέους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δημοκρατική Αριστερά
SHARE: