Κριθαρίδης: “Οι υπάλληλοι του υπουργείου Μετανάστευσης να αγνοήσουν την αντισυνταγματική ντιρεκτίβα”

Κριθαρίδης: “Οι υπάλληλοι του υπουργείου Μετανάστευσης να αγνοήσουν την αντισυνταγματική ντιρεκτίβα”
Ο Μιχάλης Κριθαρίδης. facebook

Ο Μιχάλης Κριθαρίδης καλεί τους υπαλλήλους του Υπουργείου Μετανάστευσης κ Ασύλου να μην ακολουθήσουν την αντισυνταγματική, όπως την χαρακτηρίζει, ντιρεκτίβα του υπουργείου.

Το ΜέΡΑ 25 δια του εκπροσώπου του Μιχάλη Κριθαρίδη τονίζει σε δήλωσή του ότι «η «οδηγία» που έφτασε στους υπαλλήλους του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου να μην καταθέτουν σε δικαστήρια, αν αυτό δεν γίνεται υπηρετώντας τους ισχυρισμούς του υπουργείου, είναι απαράδεκτη, αντιδημοκρατική, παράνομη και αυταρχική».

Προσθέτει ότι «η δε απειλή πως σε αντίθετη περίπτωση οι υπάλληλοι αυτοί θα διώκονται πειθαρχικά ή ποινικά, μετατρέπει την “Μητσοτάκης Α.Ε.” σε πραγματικό καθεστώς».

Ο κ. Κριθαρίδης καλεί «τους υπαλλήλους του υπουργείου να αγνοήσουν πλήρως την συγκεκριμένη αντισυνταγματική ντιρεκτίβα και να καταθέτουν ως οφείλουν και ως ορίζει το Σύνταγμα, στη Δικαιοσύνη ελληνική και ευρωπαϊκή, όσα γνωρίζουν, είτε αυτά εξυπηρετούν την πολιτική του κ. Μηταράκη, είτε όχι».

Ο κ. Κριθαρίδης σημειώνει ότι «το βαρέλι για την Κυβέρνηση δεν έχει πάτο και η κατρακύλα δεν έχει τελειωμό» και θέτει τα ακόλουθα ερωτήματα:

«Τι ακριβώς φοβάται η κυβέρνηση και μεθοδεύει τέτοια τρομοκράτηση των υπαλλήλων του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής; Μήπως ότι θα αποδειχθούν τα όσα καταγγέλλονται από ξένα κυρίως μέσα που δεν ανήκουν στη λίστα Πέτσα και οργανώσεις, για τις παράνομες επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο με την συμμετοχή της Frontex;»

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα