Κριτική από Φίλη και Λάμπρου με αιχμές κατά Μπίστη στην ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Κριτική από Φίλη και Λάμπρου με αιχμές κατά Μπίστη στην ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ
Πάνος Λάμπρου

Τι τόνισαν οι Νίκος Φίλης και Πάνος Λάμπρου στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχουν ακόμα μιλήσει οι αποκαλούμενοι "κορυφαίοι", 16 σελίδες με τέσσερις άξονες η Διακήρυξη που συζητείται.

Με τοποθετήσεις στελεχών συνεχίζεται η δεύτερη μέρα της συνεδρίασης της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ήδη ο Νίκος Φίλης προειδοποίησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να επιμείνει στη φυσιογνωμία της ριζοσπαστικής αριστεράς, καθώς με αυτή κέρδισε την πολιτική ηγεμονία, ενώ ζήτησε να καταψηφιστούν οι εξορύξεις.

Ο Πάνος Λάμπρου, αφού καυτηρίασε τη στάση βουλευτών να μην δίνουν τους επιστημονικούς τους συνεργάτες στο κόμμα, σύμφωνα με την απόφαση που έχει ληφθεί, άσκησε κριτική στην ηγεσία γιατί, όπως είπε, τοποθετούν στη Γραμματεία με την Προοδευτική Συμμαχία “στελέχη που διέσπασαν 5-6 κόμματα ή έφυγαν από αυτά”, “φωτογραφίζοντας”, σύμφωνα με τους παρόντες, τον Νίκο Μπίστη.

Στα μέλη της συνεδρίασης έχει δοθεί από το πρωί η 16σέλιδη Διακήρυξη που καλείται η ΚΠΕ να υιοθετήσει, σε χάρτινη μορφή ώστε να μην διαρρεύσει εύκολα, η οποία περιλαμβάνει προς συζήτηση τέσσερις άξονες.

Με ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις των λεγόμενων κορυφαίων στελεχών, με τη συνεδρίαση να προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί στις 7.30 το βράδυ, ώστε εν συνεχεία τα μέλη της να συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ “Σπούτνικ” της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, που συνεχίζεται το Σάββατο για δεύτερη βραδιά.

Επίσης δεν είναι ακόμα γνωστό εάν θα δευτερολογήσει ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς αυτό μάλλον εξαρτάται από το εάν θα προκύψουν προβλήματα από τις εργασίες της συνεδρίασης που θα καταστήσουν αναγκαία την τοποθέτησή του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα