Κριτική ΣΥΡΙΖΑ σε Σπυράκη: "Η ιστορία δεν ξεκινά από τη γέννηση του Κυριάκου Μητσοτάκη"

Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ
Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ARIS OIKONOMOU / SOOC

Συνέχεια στην πολιτική αντιπαράθεση που προέκυψε από τις δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ το Σάββατο δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει τις δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Μαρίας Σπυράκη. Πρόκειται για τη συνέχεια της πολιτικής αντιπαράθεσης που προέκυψε από τη συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη το Σάββατο στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Η σημερινή δήλωση της κ. Σπυράκη ότι ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν αγέννητος το 1963, άρα δεν μπορεί να γνωρίζει για τη δολοφονία Λαμπράκη, δεν είναι απλώς ανόητη και αστεία, αλλά εκφράζει αυθεντικά αυτό που αντιπροσωπεύει η σημερινή ηγεσία της ΝΔ.

ADVERTISING

Δεν πρόκειται για άγνοια της ιστορίας αδικαιολόγητη για κάποιον που διεκδικεί την πρωθυπουργία της χώρας, ούτε για μια ακόμα γκάφα από αυτές που μας έχει συνηθίσει ο πρόεδρος της ΝΔ. Πρόκειται για κάτι πολύ χειρότερο, για μια συνειδητή προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να διαγράψει την ιστορία και όσα αυτή μπορεί να διδάξει στις επόμενες γενιές και, βέβαια, και στην παράταξή του.

Η ιστορία βέβαια ούτε διαγράφεται, ούτε ξαναγράφεται, ούτε ξεκινά από τη γέννηση του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Σημειώνεται ότι το πρωί της Κυριακής, η κα. Σπυράκη, ερωτηθείσα από δημοσιογράφο στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ σχετικά με τις ανακοινώσεις ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη δολοφονία Λαμπράκη, δήλωσε: «Είδα τη χθεσινή ανακοίνωση και πραγματικά λυπήθηκα. Λυπήθηκα γιατί η κυβέρνηση επιχειρεί να μεταφέρει διαχωριστικές γραμμές που η ίδια η κοινωνία έχει ξεπεράσει. Στο ’63 αναφέρομαι. Ξέρετε ο κύριος Μητσοτάκης γεννήθηκε το ’68. Και είναι ενδιαφέρον να μιλάμε με βάση τα ιστορικά γεγονότα που έχουν αποτιμηθεί κι έχουν αποδοθεί ευθύνες, αλλά έχει μεγαλύτερη σημασία να δούμε ποια είναι νέα πορεία της πατρίδας το 2020».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Κυριάκος Μητσοτάκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μαξίμου: Το ξέραμε το αντικοινωνικό μένος του κ. Μητσοτάκη

Μητσοτάκης: Μπορούμε να περιμένουμε δύο-τρία χρόνια ακόμη για το Σκοπιανό

SHARE:

24Media Network