Κτηματολόγιο: Έκκληση Δημαρά να δηλωθούν εντός προθεσμιών τα δικαιώματά τους

Κτηματολόγιο: Έκκληση Δημαρά να δηλωθούν εντός προθεσμιών τα δικαιώματά τους
Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Δημαράς Eurokinissi

Η παράταση στην προθεσμία θα δοθεί «κατά περίπτωση κι εκτιμώντας τις συνθήκες» τόνισε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας ξεκαθαρίζοντας ότι η τροπολογία που ψηφίστηκε την Πέμπτη δεν προβλέπει γενική εξάμηνη παράταση στις προθεσμίες για την δήλωση δικαιωμάτων στο Κτηματολόγιο.

Έκκληση προς τους πολίτες να δηλώσουν εντός προθεσμιών τα δικαιώματά τους για το Κτηματολόγιο έκανε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας Γιώργος Δημαράς απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Θανάση Μπούρα για την κτηματογράφηση στην περιοχή των Μεγάρων.

Ο Γ. Δημαράς τόνισε ότι με την τροπολογία που ψηφίστηκε την Πέμπτη δεν δόθηκε γενική παράταση έξι μηνών στην προθεσμία για τις δηλώσεις των δικαιωμάτων, αλλά δυνατότητα στον υπουργό να αποφασίζει για παράταση. «Η παράταση θα δοθεί κατά περίπτωση κι εκτιμώντας τις συνθήκες» υπογράμμισε χαρακτηριστικά παρατηρώντας ότι οι παρατάσεις που θα δοθούν θα είναι τέτοιες που να μην αποτρέψουν τους πολίτες από το να προσέλθουν και να δηλώσουν έγκαιρα τα δικαιώματά τους.

Ο Γ. Δημαράς αναγνώρισε ότι η συγκέντρωση των απαραίτητων πιστοποιητικών είναι συχνά δύσκολη, σημείωσε όμως ότι πολύμηνες παρατάσεις θα δημιουργήσουν προβλήματα στα συμβόλαια που έχει το υπουργείο με τους αναδόχους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα